Ειδικότητα

Καρδιοχειρουργός

Διεύθυνση

Σόλωνος 76, Κολωνάκι

Τηλέφωνο

210.36.35.481

Κινητό

6995.88.87.77

Ιστοσελίδα

roubelakis.gr

Email

info@roubelakis.gr


Κινητό

6995.88.87.77

Ιστοσελίδα

roubelakis.gr

Email

info@roubelakis.gr


Δρ. Απόστολος Γ. Ρουμπελάκης MD, PhD, FETCS
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗΣ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

Ο Απόστολος Ρουμπελάκης είναι καρδιοχειρουργός. Γεννήθηκε στην Αθήνα, γιος του καρδιολόγου Γεώργιου Ρουμπελάκη. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών και στη συνέχεια από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αφού ολοκλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, εκπαιδεύτηκε στη γενική χειρουργική στο Γενικό Νοσοκομείο Μελισσίων ‘Αμαλία Φλέμινγκ’. Πραγματοποίησε δύο electives καρδιοχειρουργικής, ένα στο Methodist Hospital στο Χιούστον, USA, και στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο John Radcliffe στην Οξφόρδη της Μεγ. Βρετανίας. Ειδικεύτηκε στην χειρουργική καρδιάς - θώρακος στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Southampton στη Μεγ. Βρετανία. Μετά τη λήψη της ειδικότητας, παρέμεινε και εργάστηκε στο τμήμα της καρδιοχειρουργικής ενηλίκων επί σειρά ετών, με το οποίο είναι συνεργάτης μέχρι και σήμερα. Έχει επίσης εργαστεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο St Michael’s στο Τορόντο στον Καναδά. Εκεί απέκτησε εμπειρία σε πιο πολύπλοκες και προηγμένες επεμβάσεις. Τέλος έχει λάβει υπέρ-εξειδίκευση στο νοσοκομείο OLV του Aalst στο Βέλγιο στις ενδοσκοπικές και στις ρομποτικά υποβοηθούμενες επεμβάσεις. Είναι διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ έχει και τον τίτλο του Fellow της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Χειρουργικής Θώρακος- Καρδιάς (FETCS) τον οποίο πήρε με διάκριση. Έχει λάβει μέρος σε δεκάδες συνέδρια σαν ομιλητής, σχολιαστής και μέλος προεδρείου τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό. Έχει συγγράψει δεκάδες ερευνητικά άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και εφημερίδες, ενώ εργασίες του έχουν βραβευθεί.

Κατά την πολύχρονη παραμονή του στο εξωτερικό έχει δώσει διαλέξεις και έχει εκπαιδεύσει νεότερους καρδιοχειρουργούς και φοιτητές. Έχει συμμετάσχει σε επιτροπές προσλήψεων ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού ενώ έχει συμμετάσχει σε πρωτόκολλα με σκοπό την βελτιστοποίηση της μετεγχειρητικής πορείας των καρδιοχειρουργικών ασθενών. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, αναλαμβάνει θέση διευθυντή καρδιοχειρουργού στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών ενώ είναι επιστημονικός συνεργάτης της Πανεπιστημιακής Καρδιοχειρουργικής κλινικής της Ιατρικής σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής, Βρετανικής και Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Θώρακος και Καρδιάς, της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, της Εταιρείας Αθηρωσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος και μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Ελάχιστα Επεμβατικής Καρδιοχειρουργικής. Είναι από τους ελάχιστους πιστοποιημένους καρδιοχειρουργούς πανευρωπαϊκά που πραγματοποιούν ρομποτικά υποβοηθούμενες καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις, ενώ πολλές επεμβάσεις που πραγματοποιεί είναι πρωτοποριακές για τα ελληνικά δεδομένα.

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ ΘΩΡΑΚΟΣ:

ΡΟΜΠΟΤΙΚΑ ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΟΡΤΟΣΤΕΦΑΝΙΑΙΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ (BYPASS)
Οι επεμβάσεις αορτοστεφανιαίας παράκαμψης, γνωστές και ως επεμβάσεις μπάι-πας (CABG) αποτελούν την χειρουργική προσέγγιση για την αντιμετώπιση της Στεφανιαίας Νόσου.

ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΒΑΛΒΙΔΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΟΡΤΙΚΗΣ ΒΑΛΒΙΔΑΣ
Η στένωση και η ανεπάρκεια της αορτικής βαλβίδας αποτελούν ενδείξεις για την αντικατάστασή της.

ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΒΑΛΒΙΔΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΙΤΡΟΕΙΔΟΥΣ ΒΑΛΒΙΔΑΣ
Η στένωση και η ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας αποτελούν ενδείξεις είτε για την αντικατάστασή της, είτε για την επιδιόρθωσή της με βαλβιδοπλαστική.

Δεν έχουν καταχωρηθεί σεμινάρια.
Δεν έχουν καταχωρηθεί άρθρα.