Ειδικότητα

Ορθοπεδικός

Διεύθυνση

Μίνωος 63, Ηράκλειο

Τηλέφωνο

2810.3738.000

Κινητό

6936.76.48.24

Ιστοσελίδα

hellaspbs.gr

Email

tasalon@gmail.com


Κινητό

6936.76.48.24

Ιστοσελίδα

hellaspbs.gr

Email

tasalon@gmail.com


Ο Dr. Παναγιωτης Σ. Σαλονικίδης ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Bologna το 1980, και την ειδικότητα της Ορθοπεδικής το1987 στην Ορθοπεδική Κλινική του ΓΝ Πατρών. Από το 1988 ασκεί την ειδικότητα στην Πάτρα στον ιδιωτικό τομέα, έχοντας συμμετοχή σε πολλά συνέδρια Ελλάδας και εξωτερικού και ως ομιλητής. Κατά διαστήματα έχει λάβει μέρος και ως εκπαιδευόμενος και ως εκπαιδευτής σε διάφορα σεμινάρια ορθοπεδικής αλλά και έχει συγγράψει αξιόλογες δημοσιεύσεις – εργασίες σε Ελληνικά και ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά.

Από το 2005 είναι διευθυντής στην Ορθοπεδική κλινική του Ολυμπίου Θεραπευτηρίου στην Πάτρα.
Από το 2014 εξειδικεύτηκε στην διαδερμική χειρουργική του άκρου ποδός με την τεχνική PBS στην Ιταλία δίπλα από τον Dr. Andrea Bianchi, ο οποίος τελειοποίησε την μέθοδο και την έκανε πλέον τεχνική επιλογής για τις παθήσεις του άκρου ποδός.
Από το 2016 είναι πλέον μέλος της 10μελούς χειρουργικής ομάδας PBS.
Χειρουργεί και εξετάζει ασθενείς σε πολλές πόλεις της Ιταλίας, με άριστα αποτελέσματα. Στην Ελλάδα εξετάζει και χειρουργεί εκτός της Πάτρας, και σε Αθήνα, Ηράκλειο και Χανιά.

Ο Dr. Παναγιώτης Σαλονικίδης με πολύ μεγάλη εμπειρία στην Ορθοπεδική, τα τελευταία χρόνια (από το 2014) εξειδικεύτηκε στο πλευρό του Dr. Andrea Bianchi στην Ιταλία στην θεραπεία των παθήσεων του άκρου ποδός, με την πιό σύγχρονη, αποτελεσματική αλλά κυρίως ανώδυνη μέχρι σήμερα τεχνική PBS (Percutaneous Bianchi System), που δεν χρησιμοποιεί υλικά οστεοσύνθεσης (πλάκες, βίδες, σύρματα κ.λ.π) με την χρήση μόνο περιοχικής (τοπικής) αναισθησίας και με σοβαρή μείωση του μετεγχειρητικού πόνου. Από το 2015 άρχισε πλέον να εφαρμόζει την μέθοδο της PBS και στην Ελλάδα, αλλά παράλληλα αποτελεί μέλος του χειρουργικού team της PBS εξετάζοντας και χειρουργόντας και σε πολλές πόλεις της Ιταλίας.

Η ομάδα αυτή (PBS) έχει μέχρι τώρα αντιμετωπίσει πάνω από 50.000 πόδια χειρουργικά και έχει εξετάσει πάνω από 200.000 ασθενείς.
Προκειμένου να μάθετε περισσότερα για το πρόβλημά σας, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με την γραμματεία ή να κλείσετε ραντεβού προκειμένου να εξεταστείτε ή να ενημερωθείτε ή να υποβάλλεται ηλεκτρονικά το ερώτημά σας και εμείς είμαστε στη διάθεσή σας σύντομα να ανταποκριθούμε.

Π. Σαλονικιδης M.D.
ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΓΟΝΑΤΟΣ
- Ρήξη μηνίσκου, αρθροσκόπηση γόνατος
- Ρήξη Πρόσθιου Χιαστού
- Ενδαρθρικές εγχύσεις υαλουρονικού οξέος

ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΩΜΟΥ

ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΟΝΑΤΟΣ & ΙΣΧΙΟΥ

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΑΚΡΑΣ ΧΕΙΡΟΣ
- Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα
- Εκτινασσόμενος δάκτυλος

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΑΚΡΟΥ ΠΟΔΟΣ
- Βλαισός μεγας δάκτυλος, Hallux Valgus (κότσι)
- Παραμορφώσεις δακτύλων ποδιού
- Μεταταρσαλγία
- Πτώση καμάρας (Ανεπάρκεια οπισθίου κνημιαίου)
- Διαβητικό πόδι, Charcot
- Παραμορφώσεις ποδιού από ρευματοειδή αρθρίτιδα

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΠΟΔΟΚΝΗΜΙΚΗΣ
- Υποτροπιάζοντα διαστρέμματα
- Αρθρίτιδες ποδοκνημικής, ποδιού

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ ΤΕΝΟΝΤΑ
- Χειρουργική αντιμετώπιση ρήξης Αχίλλειου τένοντα

ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑ

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ

Δεν έχουν καταχωρηθεί σεμινάρια.
Δεν έχουν καταχωρηθεί άρθρα.
Δεν έχουν καταχωρηθεί συνεντεύξεις.