Ειδικότητα

Αλλεργιολόγος

Διεύθυνση

Αλ. Παπαναστασίου 31, Θεσ/νίκη

Τηλέφωνο

2310.911.088

Κινητό

6974.78.22.49

Email

dr.johnsidiropoulos@gmail.com


Κινητό

6974.78.22.49

Ιστοσελίδα

---

Email

dr.johnsidiropoulos@gmail.com






Ο ειδικός αλλεργιολόγος Δρ Ιωάννης Σιδηρόπουλος αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ, μετεκπαιδεύτηκε στη Γερμανία και διετέλεσε επί 15ετία, μέχρι πρόσφατα, Διευθυντής Αλλεργιολογικού στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Η διδακτορική του διατριβή, που βαθμολογήθηκε με «Άριστα», αφορά την ανοσοθεραπεία των αναφυλακτικών αντιδράσεων από τσιμπήματα εντόμων. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει βιβλία για τις αλλεργίες στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και τον πρώτο χρόνο ζωής του νεογνού και για την αντιμετώπιση της Φαρμακευτικής Αλλεργίας.

Στο σύγχρονο αλλεργιολογικό ιατρείο, του Δρ Ιωάννη Σιδηρόπουλου, γίνεται πλήρης διάγνωση και θεραπεία των αλλεργικών προβλημάτων σε παιδιά και ενήλικες.

Ειδικότερα, διενεργούνται όλα τα απαραίτητα για τη διάγνωση αλλεργικά τεστ (prick και ενδοδερμικά) και αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με σύγχρονες θεραπείες οι αλλεργίες του αναπνευστικού συστήματος (αλλεργική ρινίτιδα - επιπεφυκίτιδα, αλλεργικό άσθμα), καθώς και οι αλλεργικές δερματοπάθειες (παιδικό ατοπικό έκζεμα, κνιδώσεις ενηλίκων). Η ανοσοθεραπεία των αναφυλακτικών αντιδράσεων από τσιμπήματα εντόμων (μέλισσα – σφήκα) και η φαρμακευτική αλλεργία αποτελούν κύριο αντικείμενο του ιατρείου.
- Δερματικά αλλεργικά τεστ
- Ρινίτιδα
- Άσθμα
- Αναφυλαξία
- Υμενόπτερα
- Φαρμακευτική & τροφική αλλεργία
- Ανοσοθεραπεία αλλεργικών παθήσεων

Δεν έχουν καταχωρηθεί σεμινάρια.
Δεν έχουν καταχωρηθεί άρθρα.
Δεν έχουν καταχωρηθεί συνεντεύξεις.
Δεν έχουν καταχωρηθεί συνεργασίες.