Ειδικότητα

Παιδοχειρουργός

Διεύθυνση

Γ.Ν. Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Τηλέφωνο

2313.312.338

Ιστοσελίδα

fb.com/georgios.tsikopoulos

Email

dxop@ippokratio.gr


Κινητό

---

Ιστοσελίδα

fb.com/georgios.tsikopoulos

Email

dxop@ippokratio.gr


Ιατρικό και Επιστημονικό προσωπικό:

- Διευθυντής: Γεώργιος Τσικόπουλος
- Γεώργιος Παπουής, Διευθυντής ΕΣΥ
- Χρήστος Χάϊδος, Διευθυντής ΕΣΥ
- Γεώργιος Γρηγοριάδης, Διευθυντής ΕΣΥ
- Χρήστος Στεφανίδης, Διευθυντής ΕΣΥ
- Ελευθέριος Σμαρόπουλος, Διευθυντής ΕΣΥ
- Μαρίνος Παπουτσάκης, Επιμελητής Α΄
- Αικατερίνη Τζαντζαρούδη, Επιμελητής Α΄

Ο Παιδοχειρουργός Δρ. Γεώργιος Τσικόπουλος είναι Διευθυντής Παιδοχειρουργικής Κλινικής Ιπποκράτειου ΓΠΝ Θεσσαλονίκης. Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. με βαθμό «Άριστα». Έχει μετεκπαιδευτεί στην Παιδιατρική Ογκολογία και Εγχειρητική των νεογνών στο Λονδίνο, στην Λαπαροσκοπική Χειρουργική για παιδοχειρουργούς στη Σκωτία και στη διαδερμική τοποθέτηση κεντρικών φλεβικών καθετήρων σε παιδιά με κακοήθεια, υπό καθοδήγηση υπερήχων στην Ρώμη.

Η Παιδοχειρουργική Κλινική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης αποτελεί την παιδοχειρουργική κλινική με τη μεγαλύτερη επικεψιμότητα ασθενών αλλά και χειρουργικών επεμβάσεων στον Ελλαδικό Χώρο. Σκοπός της Κλινικής είναι η βέλτιστη παροχή χειρουργικής φροντίδας στον παιδιατρικό πληθυσμό, ημεδαπούς κι αλλοδαπούς.
Η Παιδοχειρουργική Κλινική του Ιπποκρατείου Γ.Ν.Θ. είναι η μεγαλύτερη κλινική της Ελλάδας. Το 2015 είχε δύναμη 32 κλινών (μεγάλα & μικρά κρεβάτια – κουνάκια – θερμοκοιτίδες). Αντιμετωπίζει όλα τα περιστατικά της ειδικότητας, επιπεπλεγμένα άλλων περιφερειακών Νοσοκομείων, περιστατικά που μετέβαιναν παλαιότερα στο εξωτερικό. Εφημερεύει 11 φορές το μήνα καλύπτοντας όλη την Β. Ελλάδα, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία. Λειτουργεί καθημερινό τακτικό ιατρείο χωρίς ραντεβού, καλύπτει διαρκώς επί 24ώρου βάσεως τις δύο Πανεπιστημιακές Παιδιατρικές κλινικές, την Πανεπιστημιακή Μονάδα Νεογνών, την Μονάδα Νεογνών του ΕΣΥ, την ΜΕΘ Παίδων και το Παιδοογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου. Αξιοσημείωτη κυρίως για την ψυχική υγεία των νοσηλευομένων παιδιών είναι η λειτουργία σε κατάλληλο χώρο της κλινικής «Σχολείου», του οποίου οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί κκ Παϊσιος Παυλίδης και Μαίρη Φιλίππου Μαρούδα, παρέχουν σημαντικές υπηρεσίες.

Δεν έχουν καταχωρηθεί σεμινάρια.
Δεν έχουν καταχωρηθεί άρθρα.