ΑρχικήΗράκλειοΑκτινολόγοςΔρακωνάκη Δετοράκη Ελένη
Ακτινολόγος - Ραδιολόγος

Δρακωνάκη Δετοράκη Ελένη

Δαιδάλου 30-32, Ηράκλειο
drakonaki@yahoo.gr
drakonaki.gr
Βιογραφικο
Υπηρεσιες
Σεμιναρια

Δρακωνάκη Δετοράκη Ελένη
Ακτινολόγος


H Έλενα Δρακωνάκη-Δετοράκη είναι ιατρός Ακτινολόγος με πιστοποιημένη μετεκπαίδευση στην Ακτινολογία Μυοσκελετικού Συστήματος και Ογκολογική Ακτινολογία με νεότερες τεχνικές. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπότροφος του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

Ειδικεύτηκε στην Ακτινολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, έλαβε με Αριστα Διδακτορικό (PhD) από το Πανεπιστημίο Κρήτης και ακολούθως συμμετείχε κατόπιν επιλογής στο πρόγραμμα μεταδιδακτορικής έρευνας (PostDoc) του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

Εξειδικεύθηκε (clinical fellowship) στην Μ. Βρετανία στην απεικόνιση Μυοσκελετικού Συστήματος στα Birmingham University Hospital και Oxford Nuffield Orthopaedic Centre και στην απεικόνιση Ογκολογικού ασθενούς στο Oxford Churchill Cancer Centre. Εργάστηκε ως ειδικευμένη ακτινολόγος (επικουρική επιμελήτρια) στην Μ.Βρετανία και στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Είναι μέλος διεθνών επιστημονικών εταιρειών, όπως των European Society of Radiology (ESR), European Society of Skeletal Radiology (ESSR) και American Institute of Ultrasound in Medicine (AIUM), ενώ είναι μέλος στην επιτροπή υπερηχογραφίας μυοσκελετικού της ευρωπαικής εταιρίας μυοσκελετικής ακτινολογίας (ESSR ultrasound sub-committee). Ειναι μέλος του Βρετανικού Ιατρικού Συλλόγου και γνωρίζει τρείς ξένες γλώσσες (αγγλική, γερμανική και ιταλική). Εχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με έρευνα και διδασκαλία στην Ελλάδα και το εξωτερικό με συμμετοχή σε αρκετές ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά, προσκεκλημένες ομιλίες και ιατρικά βιβλία.

Σημερα διατηρεί εξειδικευμένο ιατρείο υπερηχογραφίας στο Ηράκλειο Κρήτης και συνεργάτης του ινστιτούτου "Ορθοβιοτική" στην Αθήνα.

Διατηρεί κλινική και ερευνητική συνεργασία με το τμήμα Ακτινολογίας του νοσοκομείου St Luce’s στην Οξφόρδη και είναι μόνιμη εκπαιδεύτρια Υπερηχογραφίας Μυοσκελετικού στα Οxford MSK Skills Course και Bath MSK Intervention Courses στη M. Βρετανία και στο Multidisciplinary MSK Ultrasound course του Πανεπιστημίου της Βιέννης. Παραλληλα, ειναι ενεργό μέλος στην επιτροπή συγγραφής των οδηγιών για νεότερες υπερηχογραφικές τεχνικές του Ευρωπαικού Συνδέσμου Εταιρειών Υπερήχων στην Ιατρική και Βιολογία, ενός ευρωπαικού οργανισμού που καθοδηγεί τους ακτινολόγους για την χρήση υπερήχων.


Συνοπτική παρουσίαση της ακαδημαϊκής και επαγγελματικής δραστηριότητας:


1994-2000:
Ιατρική Σχολή Παν/μιου Αθηνών κατόπιν πανελληνίων εξετάσεων 26η σε πανελλήνια κατάταξη και 1η στην Κρήτη. Σπουδές με υποτροφία του Παν/μιου Αθηνών για τα 5 έτη - Αποφοίτηση με βαθμό «Άριστα», Αριστείο ΚΠΑ

10/2001-6/2002:
Μεταπτυχιακή Ερευνήτρια στο εργαστήριο Μοριακής Ιολογίας, Ιατρική σχολή Παν/μιου Κρήτης, (εφαρμογή πρωτόκολλων PCR/RFLPs σε βρογχικό υλικό)

7/2002-5/2008:
Ειδικότητα ακτινοδιαγνωστικής Παν/μιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου

5/2007-7/2007:
3μηνη Εκπαίδευση στην Απεικόνιση Μυοσκελετικού (Musculoskeletal Attachment) κατά την διάρκεια της ειδικότητας στο Birmingham Univ. Hospitals NHS Trust, UK.

2007-2014:
Δίπλωμα Μυοσκελετικής Ακτινολογίας (ESSR Diploma in MSK radiology)

12/2005-12/2008:
Διδακτορική διατριβή με θέμα: «Εναπόθεση Σιδήρου σε Ενδοκοιλιακά Όργανα και Μυελό των Οστών ασθενών με β-Μεσογειακή Αναιμία: Μελέτη με Τεχνικές Ποσοτικής Απεικόνισης Μαγνητικού Συντονισμού» που εκπονήθηκε στην Ιατρική Σχολή Παν/μίου Κρήτης. Aναγόρευση σε διδάκτορα με βαθμό «Αριστα».

2008-2009:
Επικουρική Επιμελήτρια στο τμήμα Υπερηχογραφίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου

9/2009-2/2009:
Εξειδίκευση στην Απεικόνιση Μυοσκελετικού
Fellow Musculoskeletal Radiology, Department of Radiology, Nuffield Orthopaedic Centre, Oxford UK

9/2009-2/2009:
Εξειδίκευση στην Ογκολογική Απεικόνιση με PET-CT/fusion imaging
Fellow in Radiology, PET-CT Department, Churchill Cancer Centre, Oxford, UK

2/2010-2/2011:
Μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο πρόγραμμα «Μεταδιδακτορική έρευνα στην Ελλάδα» του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) που υλοποιήθηκε στο Παν/μιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου

3/2010-3/2011:
Επικουρική Επιμελήτρια στο τμήμα Αξονικού Τομογράφου Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου και στο Κέντρο Υγείας Καστελλίου

9/2011-9/2012:
Υπεύθυνη απεικόνισης Μυοσκελετικού Συστήματος (υπερηχογραφία, μαγνητική τομογραφία) στο ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο «Ασκληπιός» Ηράκλειο Κρήτης

3/2012-τωρα:
Ιδιωτικό Ιατρείο παροχής ακτινοδιαγνωστικών υπηρεσιών και επεμβατικών πράξεων στο Ηράκλειο Κρήτης
Εξωτερικός συνεργάτης σε θέματα Μυοσκελετικής Απεικόνισης στην Ιδιωτική Γενική Κλινική «Interclinic» και στο Κεντρο Ιατρικό Κρήτης Affidea, Ηράκλειο Κρήτης

12/2013-12/2016:
Συνεργασία με Παν/μιακό νοσοκομείο Οξφόρδης Μ Βρετανία

1/1/2015-τώρα:
Εργασία για εταιρεία τηλεϊατρικής στην Βαρκελώνη Ισπανίας


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΜΕΛΟΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ:
General Medical Council (GMC)
European Society of Radiology (ESR)
European Society of Skeletal Radiology (ESSR)
Εuropean Respiratory Society (ERS)
Αmerican Institute of Ultrasound in Medicine (AIUM)
Εuropean Federation of Ultrasound Societies in Medicine and Biology (ΕFSUΜΒ)


ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ:
Μέλος στην Επιτροπή Οργάνωσης του Προγράμματος Μυοσκελετικού για το ECR 2016
Ιδρυτικό μέλος και Εκλεγμένο Μελος του ΔΣ της Ελληνικης Εταιρείας Μυοσκελετικής Ακτινολογίας (2014-2017)

Διαγνωστικές εξετάσεις:

Μυοσκελετικό - Δυναμικό Υπερηχογράφημα
Μαγνητική/Αξονική Τομογραφία
Ελαστογραφία
Ελαστογραφία Ήπατος
Θυρεοειδής & Λεμφαδένες
Παραθυρεοειδής
Τράχηλος - Ψηλαφητές μάζες
Μαστός
Προστάτης
Υβριδική απεικόνιση - Επεμβατικές πράξεις με πλοηγό
Κοιλία, Όσχεο & Triplex αγγείων

Διεύθυνση:
Δαιδάλου 30-32, Ηράκλειο