ΑρχικήΠάτραΨυχολόγοςΘανοπούλου Δανάη
Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

Θανοπούλου Δανάη

Γεροκωστοπούλου 42, Πάτρα
danaithanopoulou@gmail.com
danaithanopoulou.gr
Βιογραφικο
Υπηρεσιες
Σεμιναρια

Η Θανοπούλου Δανάη είναι Ψυχολόγος Υγείας (MSc.)- ψυχοθεραπεύτρια, με έδρα την Πάτρα, αριστούχος απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου.

Η μεταπτυχιακή της εκπαίδευση έχει πραγματοποιηθεί στο πανεπιστήμιο του Leiden της Ολλανδίας (Leiden Universiteit) στην Ψυχολογία της Υγείας και την Ιατρική Ψυχολογία (MSc in Health and Medical Psychology).

Η θεραπευτική προσέγγιση στην οποία έχει εκπαιδευτεί και την οποία εφαρμόζει είναι η Γνωσιακή- Συμπεριφορική την οποία και εξακολουθεί να παρακολουθεί στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας στην Αθήνα.

Έχει επιπλέον παρακολουθήσει προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στο Ελληνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) πάνω στη συμβουλευτική και τη θεραπεία Ζεύγους και Οικογένειας καθώς και πάνω στη Διαχείριση Χρόνου και Άγχους.

Τα σεμινάρια στα οποία έχει συμμετάσχει αφορούν τη Γνωσιακή- Συμπεριφορική θεραπεία και το σχεδιασμό και συντονισμό ψυχοεκπαιδευτικών ομάδων (support groups, ομάδες αυτογνωσίας, ομάδες ανάπτυξης δεξιοτήτων κ.α.).

Είναι κάτοχος αδείας ασκήσεως επαγγέλματος παρεχόμενη από την περιφέρεια Aττικής με αριθμό πρωτοκόλλου 20978/2016 και είναι Τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ).

Η κλινική και εθελοντική της δράση αφορά τον τομέα των ψυχώσεων και των σχιζοσυναισθηματικών διαταραχών. Έχει υπάρξει εθελόντρια για τρία συναπτά έτη σε δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης στο νομό Αττικής, όπως οικοτροφεία και προστατευόμενα διαμερίσματα της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.), στα οποία φιλοξενούνταν άτομα με σχιζοφρένεια, σχιζοσυναισθηματικές διαταραχές, συναισθηματικές διαταραχές και διαταραχές προσωπικότητας. Στόχος της ήταν η προαγωγή της ψυχικής υγείας, η ανάπτυξη των ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων και η μείωση του στίγματος των ενοίκων αυτών των δομών.


Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση:

2019:
Σχεδιασμός και Συντονισμός Ψυχοεκπαιδευτικών ομάδων
Σεμινάριο πάνω στο Σχεδιασμό και Συντονισμό Ψυχοεκπαιδευτικών ομάδων (01-02/2019).

2018:
Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής
Διετής εκπαίδευση στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία με βάση τα κριτήρια της Academy of Cognitive Therapy και του European Association for Cognitive – Behavioural Therapies

2018:
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ε-learning σεμινάριο στη συμβουλευτική και θεραπεία ζεύγους και οικογένειας (90 ωρών)

2018:
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ε-learning σεμινάριο πάνω στη διαχείριση χρόνου και άγχους (40 ωρών)

2018:
Leiden University- Πανεπιστήμιο του Λέιντεν, Ολλανδία
Μεταπτυχιακό (MSc.) στην Ψυχολογία της Υγείας και την Ιατρική Ψυχολογία Εξειδίκευση στην ψυχοπαθολογία ασθενών με χρόνιες παθήσεις, στο σχεδιασμό και την εφαρμογή προγραμμάτων προαγωγής δημόσιας υγείας.

2017:
Leiden University- Πανεπιστήμιο του Λέιντεν, Ολλανδία (2018)
Κλινική πρακτική βασισμένη στις αρχές της Γνωσιακής- Συμπεριφορικής θεραπείας

2016:
Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών
Πτυχίο Ψυχολογίας Αριστούχος απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Το αντικείμενο της πτυχιακής μου αφορούσε τη σεξουαλικότητα των ψυχικά ασθενών στο πλαίσιο της ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης.

2016:
Οικοτροφείο Πεντέλης «Στην @κρη της πόλης», Ε.Π.Α.Ψ.Υ.
Πρακτική άσκηση σε οικοτροφείο με χρόνιους ψυχικά πάσχοντες τρίτης ηλικίας. Συντονισμός ψυχοθεραπευτικών ομάδων με στόχο την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των οικοτρόφων

2015:
Ημερήσια παιδική κατασκήνωση Πάτρας- 3ο ΘΕΡΙΝΟ ΚΔΑΠ, Δήμος Πατρέων
Εθελοντική εργασία με την ιδιότητα του ψυχολόγου. Σχεδιασμός και συντονισμός ψυχοεκπαιδευτικών ομάδων

2015:
Ελληνικό Κέντρο Προαγωγής Κοινωνικής Και Ψυχικής Υγείας ΠΟΡΕΙΑ Α.Μ.Κ.Ε., Ε.Π.Α.Ψ.Υ.
Εθελοντική εργασία ως εκπαιδευόμενη ψυχολόγος. Προαγωγή της ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης των οικοτρόφων και ανάπτυξη των ψυχοκοινωνικών τους δεξιοτήτων μέσα από ψυχοεκπαιδευτικές και ψυχοθεραπευτικές ομάδες

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:

Θεραπεία ζεύγους και οικογένειας
Συχνά ένα πρόβλημα μπορεί να αφορά περισσότερα από ένα άτομα που συνήθως σχετίζονται μεταξύ τους. Έτσι συμβαίνει ζευγάρια ή ολόκληρες οικογένειες να απευθύνονται στον ψυχολόγο για να επιλύσουν ζητήματα που είτε αφορούν είτε επηρεάζουν όλα τα μέλη της.

Ατομική θεραπεία
Οι ατομικές συνεδρίες είναι η πιο συχνή και η πιο διαδεδομένη μορφή θεραπείας. Στις ατομικές θεραπευτικές συνεδρίες ο θεραπευόμενος «φέρνει» ένα προσωπικό του πρόβλημα ή ζήτημα που τον απασχολεί και μαζί με τον ψυχολόγο δουλεύουν για να το επεξεργαστούν και να το λύσουν.

Ομαδική θεραπεία
Η ομαδική θεραπεία είναι μια ακόμα μορφή θεραπείας που έχει τα ίδια οφέλη με την ατομική θεραπεία, με ένα πρόσθετο στοιχείο, αυτό του μοιράσματος και του ανήκειν. Στις θεραπευτικές ομάδες, τα μέλη έχουν κάποιο συνεκτικό στοιχείο.

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ:

Κατάθλιψη
Πολύ συχνά οι άνθρωποι όταν νιώθουν θλιμμένοι ή «πεσμένοι» ψυχολογικά χαρακτηρίζουν αυτό που αισθάνονται ως «κατάθλιψη». Η κατάθλιψη είναι ένας συχνός λόγος που μπορεί να οδηγήσει κάποιον στον ψυχολόγο είτε γιατί ο ίδιος αντιλαμβάνεται ότι μπορεί να πάσχει είτε γιατί συχνά το στενό του περιβάλλον του υποδεικνύει ότι μπορεί να είναι τελευταία κάπως «καταθλιπτικός».

Άγχος και φοβίες
Οι ρυθμοί της καθημερινότητας και οι ραγδαίες αλλαγές που συμβαίνουν σε όλους τους τομείς της ζωής μας, συχνά μας αποδιοργανώνουν και μας πιέζουν περισσότερο απ’ ότι μπορούμε να διαχειριστούμε.Δεν είναι λίγες οι φορές που κανείς απευθύνεται στον ψυχολόγου προκειμένου να μάθει να διαχειρίζεται το άγχος του σε απλές καθημερινές καταστάσεις, όπως στο σπίτι ή τη δουλειά, ή στις κοινωνικές του συναναστροφές.

Σχέσεις
Οι ανθρώπινες σχέσεις αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι της ανθρώπινης ύπαρξης και συχνά μονοπωλούν το ενδιαφέρον στο μυαλό μας. Πολύ συχνά κανείς έρχεται στο γραφείο του ψυχολόγου για να «δουλέψει» τη σχέση του με το/τη σύντροφο ή σύζυγο, τη σχέση του με έναν φίλο ή μια φίλη ή τη σχέση του με την οικογένειά του.

Προβλήματα υγείας και χρόνιες ασθένειες
Τα προβλήματα υγείας και οι ασθένειες είτε αυτές είναι χρόνιες είτε παροδικές μπορεί να αποτελέσουν ένα σημαντικό βάρος για το άτομο και το ψυχισμό του. Η χρονιότητα της ασθένειας συνήθως έρχεται μαζί με άλλα ψυχολογικά και οργανικά προβλήματα που ταλαιπωρούν τον ασθενή και τον επιβαρύνουν.

Σεμινάρια και συνέδρια:

Σεμινάριο Σχεδιασμού και Συντονισμού Ψυχοεκπαιδευτικών Ομάδων, Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής (32 ωρών), 2019
Συμβουλευτική και θεραπεία ζεύγους και οικογένειας, ΕΚΠΑ e–learning (90 ωρών), 2018
Διαχείριση χρόνου και άγχους, ΕΚΠΑ e–learning (40 ωρών), 2018
5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών, Πάτρα, 2017
Παρουσίαση poster μεταπτυχιακής εργασίας στο φοιτητικό συνέδριο του Leiden University, 2016
5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχολογικής Έρευνας Φοιτητών της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αθήνα, 2016
Ταχύρρυθμο σεμινάριο εκπαίδευσης CBT, Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής (10 ωρών), 2015
Ταχύρρυθμο σεμινάριο εκπαίδευσης στο DSM-V, Κέντρο Πρόληψης και Συμβολευτικής (4 ωρών), 2015
4ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο «Ψυχική Υγεία, Τεχνολογία και Τηλεματικές εφαρμογές», Αθήνα, 2015
2ο Πεναλλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Κοινότητας Ανάλυσης Συμπεριφοράς, Αθήνα, 2015
2ο Πανελλήνιο συνέδριο ψυχικής υγείας στην Π.Φ.Υ., Αθήνα, 2014
4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχολογικής Έρευνας Φοιτητών της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αθήνα, 2014
5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, Πάτρα, 2014
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο: Ημερίδα με θέμα «Χρήση -Κατάχρηση- Εθισμός»-Μια προβλέψιμη πορεία;, Αθήνα, 2014
Ενημερωτική εκδήλωση «Εγκέφαλος και Γλώσσα»- Ίδρυμα Ευγενίδου, Αθήνα, 2014
1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχικής Υγείας στην Π.Φ.Υ., Αθήνα, 2013
Σεμινάριο στην κλινική ύπνωση- Mediterranean College (4 ωρών), 2013

Διεύθυνση:
Γεροκωστοπούλου 42, Πάτρα