ΣΠΟΥΔΕΣ
1985: Εισαγωγή στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ - Ελλάδα
1992: Αποφοίτηση από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ – Ελλάδα
13-3-2006: Κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος – Ιατρική Σχολή ΑΠΘ – Ελλάδα
Βαθμός Διδακτορικού Διπλώματος: Άριστα
Τίτλος Διδακτορικού Διπλώματος: «Διερεύνηση της σχέσης του γονοτύπου της APOE και της TAU πρωτεΐνης στο εγκεφαλονωτιαίο υγρό με τις ανώτερες φλοιϊκές λειτουργίες σε ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση»
Γνωστικό Αντικείμενο: Νευρολογία
Αριθμός διατριβής: 2136/2005-06
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
Τον Μάρτιο του 1997 ξεκίνησα την ειδίκευση μου στην Παθολογική Κλινική του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. (έξι μήνες)
Συνέχισα την ειδίκευση μου με το εξάμηνο της ψυχιατρικής στο Β΄ Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (10-97 έως 4-98).
Και ολοκλήρωσα την άσκηση μου στην νευρολογία στην Β’ Πανεπιστημιακή Νευρολογική Κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. (1998-2001).
Στις 31-10-2001 πέτυχα στις εξετάσεις της ειδικότητας και στις 6-12-2001 μου απονεμήθηκε ο τίτλος της ειδικότητας της Νευρολογίας.
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ
Το 1995 διορίστηκα στο αγροτικό ιατρείο Στρυμωνικού Σερρών, όπου υπηρέτησα μέχρι το 1996.
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ
Το Μάιο του 1993 κατατάχτηκα στο 2/39 Σύνταγμα Πεζικού και απολύθηκα από το 10ο Τάγμα Τεχνικού ως διπλωματούχος Οπλίτης Υγειονομικού με την ειδικότητα του ιατρού τον Δεκέμβριο του 1994.
ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
1. Από τον Φεβρουάριο του 2001 ως τον Αύγουστο του 2001 συμμετείχα ως επιστημονικός κλινικός συνεργάτης ( specialist clinical fellow) στην ερευνητική ομάδα Dementia Research Group (National Hospital for Neurology and Neurosurgery, UCL Hospitals). Κατά την διάρκεια της παραμονής μου συμμετείχα στις εξής δραστηριότητες:
• Παρακολούθηση ασθενών στο εξωτερικό ιατρείο της κλινικής, στο οποίο εξετάζονταν ασθενείς με άνοια από την Μεγάλη Βρετανία.
• Παρακολούθηση νοσηλευομένων ασθενών στους θαλάμους.
• Παρακολούθηση ασθενών στο Gowers round ( αδιάγνωστοι ασθενείς από την Αγγλία και τον υπόλοιπο κόσμο)
• Στις συσκέψεις του Dementia Research Group για συζήτηση ενδιαφερόντων περιστατικών.
• Στα νευροαπεικονιστικά μαθήματα για την άνοια.
• Παρακολούθηση σεμιναρίων και διαλέξεων κάθε εβδομάδα στην αίθουσα Gilliat lecture theatre
• Συσκέψεις νευροακτινολογίας με την ερευνητική ομάδα της πολλαπλής σκλήρυνσης υπό την εποπτεία του καθηγητή David Miller.
Στο τέλος της παραμονής μου παρουσίασα προφορική εισήγηση με θέμα «The presence of igG oligoclonal bands in dementia patients.»
Tέλος, παρακολούθησα την 18η σειρά διαλέξεων προχωρημένου επιπέδου με θέματα τις νευροεκφυλιστικές παθήσεις καθώς και τα short courses σχετικά με επιληψία, κεφαλαλγία, νευροογκολογία, νευρογενετική, νευροψυχιατρική, κινητικές διαταραχές και σκλήρυνση κατά πλάκας.
Αποτέλεσμα της ερευνητικής μου εργασίας ήταν η παρουσίαση των πρώτων αποτελεσμάτων στην συνάντηση των Βρετανών Νευρολόγων το 2003 και η δημοσίευση τους στο Journal of Neurology το 2004
2. Από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου 2002 συμμετείχα στην Επιστημονική συνάντηση στην Κοπεγχάγη της Δανίας, με θέμα: «Evidence based Medicine in Dementia and Depression in Old Age», και στα workshops που διοργανώθηκαν εκεί.
3. Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών σεμιναρίων που διοργάνωσε η Αμερικανική Ακαδημία Νευρολογίας το 2004, 2007, 2009 και 2010, παρακολούθησα τα ακόλουθα σεμινάρια: «Epilepsy Therapy», «EMG Skills Workshop», «Myasthenia Gravis: Diagnosis and Treatment», «Neuroimaging in Acute Stroke, Spine and Difficult Cases», «Stroke in Young Adults», «Emergency Neurology», «Myelopathies», «Neuroophthalmology», «Pseudotumor Cerebri».
4. Παρακολούθησα και συμμετείχα ενεργά στο 10ο Εξαμηνιαίο Εισαγωγικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ιατρικής Ακαδημαϊκού Έτους 2009-2010.
5. Παρακολούθησα το εκπαιδευτικό σεμινάριο “Deep brain stimulation for movement disorders” που διεξήχθη από τις 12 έως τις 13 Νοεμβρίου 2009 στην Βαρκελώνη από την ομάδα του καθηγητή Eduardo Tolosa.
ΜΕΛΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
Είμαι μέλος των εξής επιστημονικών εταιρειών:
1. Ελληνική νευρολογική εταιρεία
2. American Academy of Neurology
3. British Medical Council
4. Ελληνική Ακαδημία Νευροανοσολογίας
5. Ελληνική εταιρεία φυσιολογίας.
6. EAN Scientific Panel Higher cortical functions