Κάτοικος Καλλιθέας Αττικής, η Καλουμένου Βέρα είναι έγγαμη και μητέρα ενός παιδιού. Αποφοίτησε ως χειρουργός οδοντίατρος από την Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών (ΕΚΠΑ) με λείαν καλώς το 2003. Εργάστηκε ως οδοντίατρος και βοηθός οδοντιάτρου, αλλά η αγάπη της ήταν πάντα η εξειδίκευση στην αντιμετώπιση κρανιογναθικών διαταραχών (Αντιμετώπιση Στοματοπροσωπικού Πόνου), καθώς μεγάλωσε μέσα στο ιατρείο των γονέων της όπου παρακολουθούσε από παιδί τον πατέρα της, αναπληρωτή καθηγητή της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών Καλούμενο Ιωάννη, να αντιμετωπίζει αποκλειστικά ασθενείς με κρανιογναθικές διαταραχές. Δυστυχώς, κατά τον χρόνο αποφοίτησής της απο την οδοντιατρική, η εξειδίκευση αυτή ήταν διαθέσιμη μόνο σε κάποιες χώρες στο εξωτερικό. Χρόνια αργότερα δημιουργήθηκε το μεταπτυχιακό αυτό και στην Ελλάδα, οπότε και αποφάσισε να το παρακολουθήσει, ξεκινώντας το 2009. Ακολούθησε επιτυχής φοίτηση στο τριετές κλινικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ά κύκλου μεταπτυχιακών σπουδών της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, και απόκτηση διπλώματος Μάστερ (MSc) στην Κλινική Αντιμετώπιση Στοματοπροσωπικού Πόνου, με βαθμολογία 8,59/10. Από το Σεπτέμβρη του 2012 ως τον Μάιο του 2015, ολοκλήρωσε την κλινική έρευνα στα πλαίσια του μεταπτυχιακού (η οποία εκπονήθηκε στην ρευματολογική κλινική του Λαϊκού Νοσοκομείου) ενώ παράλληλα παρακολουθούσε ασθενείς στην κλινική της Σχολής.
Από το 2012 έπαψε να ασκεί το πλήρες φάσμα της οδοντιατρικής, κι επικεντρώθηκε αποκλειστικά σε θέματα κρανιογναθικών διαταραχών (αποκλειστική ενασχόληση με κρανιογναθικές διαταραχές, κεφαλαγίες, εμβοές, σύνδρομο υπνικής άπνοιας και ροχαλητό). Είναι πάντα διαθέσιμη για consultations με συναδέλφους που τους απασχολεί η κατάσταση κάποιου ασθενή τους και πρόθυμη να απαντήσει απορίες ασθενών, είτε είναι ήδη ασθενείς της είτε όχι.
Η αγάπη της για το αντικείμενο, αλλά και την οδοντιατρική γενικά, αλλά και η διάθεσή της να υποστηρίξει διαδικασίες που μπορούν να βελτιώσουν την καθημέρα οδοντιατρική πράξη, την οδήγησαν στην εμπλοκή της ως συντονίστρια της επιστημονικής επιτροπής του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά (ΟΣΠ), με αρμοδιότητες που συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων την οργάνωση συνεδρίων (εύρεση χώρου, θέματα σεμιναρίων, ευρεση και συντονισμός ομιλητών, από το 2012-2014. Οι δραστηριότητες αυτές σταμάτησαν για ένα διάστημα, καθώς ο ερχομός του μωρού δεν επέτρεπε τη διάθεση του ελεύθερου χρόνου της, αλλά από το 2017 επανήλθε στον ΟΣΠ με τις εξής αρμοδιότητες: ως μέλος της της επιστημονικής επιτροπής του ΟΣΠ με την πρόσθετη ευθύνη των webinars, ως αναπληρωμετικό μέλος της επιτροπής αδειοδότησης, και ως εκλεγμένο αναπληρωμτικό μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής του.
Άλλα ενδιαφέροντα εποτελούν η αάπη της για την ψυχολογία (που ευτυχώς, ήταν και μέρος του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών της), η τεχνολογία σε κάθε μορφή της, οι γλώσσες καθώς και η φωτογραφία και επεξεργασία της.