Οφθαλμίατρος

Ντάμπος Κωσταντίνος

Αδριανουπόλεως 32, Καλαμαριά
aretaios@hotmail.gr
www.aretaios.gr
Βιογραφικο
Υπηρεσιες
Σεμιναρια

Γεννήθηκε στην Ελασσόνα του Ν. Λαρίσης. Αποπεράτωσε τις μαθητικές του σπουδές στη Θεσσαλονίκη και εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1992 από όπου και αποφοίτησε το 1998.

Μετά την αποπεράτωση της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου και της στρατιωτικής του θητείας, ακολούθησε η ειδίκευση του στην Οφθαλμολογία στην Α΄ Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης από το 2005 έως το 2009 όταν και έλαβε τον τίτλο του Χειρουργού Οφθαλμίατρου.

Από το 2002 έως το 2004 παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με αντικείμενο την Ιατρική Ερευνητική Μεθοδολογία.

Συμμετείχε στην συγγραφή μελετών που δημοσιεύθηκαν σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά ή παρουσιάσθηκαν σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια όπου έχει συμμετάσχει και ως ομιλητής.

Είναι μέλος της Οφθαλμολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, της Πανελλήνιας Οφθαλμολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής καθώς και της αντίστοιχης Ευρωπαϊκής

Στόχος του οφθαλμολογικού ιατρείου είναι η παρακολούθηση και η θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών που εμφανίζουν διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια αλλά και αυτών που εμφανίζουν άλλες οφθαλμικές παθήσεις. Το εν λόγω ιατρείο είναι εξοπλισμένο με το βασικό και με επιπλέον εξειδικευμένο ιατρικό εξοπλισμό για την πληρέστερη διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση των ασθενών.

Συγκεκριμένα:

ΟΠΤΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ ΣΥΝΟΧΗΣ
Η οπτική τομογραφία συνοχής αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εξελίξεις των τελευταίων ετών στον χώρο της Οφθαλμολογίας. Η εξέταση των ασθενών με τη χρήση της οπτικής τομογραφίας συνοχής αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της συνολικής αντιμετώπισης των ασθενών με διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια αλλά και αυτών με άλλες συχνές οφθαλμικές παθήσεις (π.χ. ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς).

ΨΗΦΙΑΚΗ ΦΛΟΥΟΡΟΑΓΓΕΙΟΓΡΑΦΙΑ
Η εξέταση των ασθενών με τη χρήση της φλουοροαγγειογραφίας ήταν και εξακολουθεί να είναι ένα αναντικατάστατο εργαλείο στη διαγνωστική προσέγγιση των αγγειακών κυρίως παθήσεων του βυθού του οφθαλμού, όπως η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς και άλλες παθήσεις.

ΣΥΣΚΕΥΗ LASER ΦΩΤΟΠΗΞΙΑΣ
Η laser φωτοπηξία αποτελεί μία θεραπευτική παρέμβαση με αναμφίβολα θετικά αποτελέσματα σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των ασθενών με διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, αλλά και αυτών με άλλες οφθαλμικές παθήσεις (π.χ. φλεβικές θρομβώσεις του αμφιβληστροειδούς).

Διεύθυνση:
Αδριανουπόλεως 32, Καλαμαριά