Γεννήθηκε το 1978 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όπου συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών στον τομέα της Κοινωνικής Κλινικής Ψυχολογίας. Στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών σπουδών της εξειδικεύτηκε στην Γνωστική Συμπεριφορική Θεραπεία. Πραγματοποίησε της πρακτική της άσκηση ως ειδικευόμενη κλινική ψυχολόγος στο Ψυχιατρείο Θεσσαλονίκης και στην Ιατροπαιδαγωγική Υπηρεσία και την Μονάδα Θεραπείας Συμπεριφοράς του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε για 5 χρόνια στο Κέντρο Εργάνη παρέχοντας Συμβουλευτική Απασχόλησης και Ψυχοκοινωνική Στήριξη κυρίως σε γυναίκες και σε μέλη Ευπαθών Κοινωνικά Ομάδων. Επίσης δούλεψε συμβουλευτικά με γυναίκες μέλη γυναικείων συνεταιρισμών με στόχο την ενδυνάμωση της ομάδας, την βελτίωση της επικοινωνίας, την διαχείριση συγκρούσεων και την ομαδική λήψη αποφάσεων. Παράλληλα συνεργάστηκε με την ΧΕΝ Καλαμαριάς ως Ψυχολόγος, συντονίζοντας την Ομάδα Ανάπτυξης Δεξιοτήτων Επικοινωνίας, με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης ως Συνεργάτης σε θέματα Ανθρωπίνων Πόρων και με το ΙΕΚ Τριανδρίας, διδάσκοντας το μάθημα της Κοινωνικής Ψυχολογίας. Τα τελευταία 3 χρόνια συνεργάστηκε με το Γραφείο Διασύνδεσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ως Σύμβουλος Σταδιοδρομίας παρέχοντας συμβουλευτική σταδιοδρομίας σε φοιτητές – απόφοιτους, ΑΜΕΑ και μέλη ευπαθών κοινωνικά ομάδων. Από το 2010 είναι συνεργάτιδα της Ergonomia. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας δουλεύει στην Cosmote Θεσσαλονίκης ως Ψυχολόγος παρέχοντας συμβουλευτική στο προσωπικό της επιχείρησης αναφορικά με την διαχείριση εργασιακών και προσωπικών προβλημάτων. Είναι μέλος του Δικτύου Ψυχολόγων της Ergonomia στην Θεσσαλονίκη και έχει εκπαιδευτεί στην Διαχείριση Κρίσεων (Critical Incident Stress Management). Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη Θεσσαλονίκη από το 2005 ως ψυχολόγος, παρέχοντας ψυχοθεραπευτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ενήλικες και εφήβους με βάση τις αρχές της Γνωστικής Συμπεριφορικής Προσέγγισης.
Ατομική θεραπεία
Η ατομική θεραπεία είναι κατά βάση μια σχέση εμπιστοσύνης και κατανόησης, κεντρικός άξονας της οποίας είναι το άτομο που προσέρχεται στη θεραπεία. Ως θεραπεύτρια βασικός μου στόχος είναι η ανακούφιση του ατόμου από το πρόβλημα που τον φέρνει στη θεραπεία και η σταδιακή καλλιέργεια δεξιοτήτων που θα του επιτρέψουν να το διαχειρίζεται αποτελεσματικά στο μέλλον.
Η θεραπεία είναι στοχοθετημένη και βραχυπρόθεσμη ενώ οι συναντήσεις πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία ή 15νθήμερη βάση, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα του ατόμου. Η διάρκεια της θεραπευτικής συνεδρίας είναι 50 λεπτά, ενώ ο συνολικός αριθμός των συνεδριών κατά άτομο ποικίλει ανάλογα με το είδος και την ένταση του προβλήματος. Όλες οι συναντήσεις διέπονται από το ιατρικό απόρρητο.
Τα θέματα που μπορεί να δουλέψει κάποιος μαζί μου θεραπευτικά είναι:
- Άγχος – Κρίσεις Πανικού – Φοβίες
- Συναισθηματικές Διαταραχές (Κατάθλιψη, Διπολική Διαταραχή)
- Διατροφικές Διαταραχές (Νευρογενής Ανορεξία, Νευρογενής Βουλιμία, Υπερφαγία)
- Παχυσαρκία
- Προβλήματα Διαπροσωπικών Σχέσεων
- Διαχείριση τραυματικών εμπειριών (Πένθος – Απώλεια – Διαζύγιο)
- Ψυχοσωματικά προβλήματα
- Προσωπική Ανάπτυξη (Αυτογνωσία, όρια, διεκδικητικότητα, θετικά δυναμική συμπεριφορά, ενίσχυση κοινωνικών δεξιοτήτων)
- Ενίσχυση αυτοεκτίμησης
Θεραπεία Ζεύγους
Η θεραπεία ζεύγους αποσκοπεί στο να βοηθήσει το ζευγάρι να επαναφέρει στη σχέση του τις επιθυμητές ισορροπίες. Μέσω των θεραπευτικών συναντήσεων εντοπίζονται οι πτυχές εκείνες της σχέσης που λειτουργούν επιβαρυντικά στη ζωή του ζευγαριού και καθιστούν προβληματική την μεταξύ τους συμβίωση – συνύπαρξη. Η θεραπεία έχει ως στόχο να βοηθήσει και τα δύο μέρη να εκφράσουν προσωπικές ανάγκες και φόβους, ενισχύοντας παράλληλα την αλληλοκατανόηση και τον αλληλοσεβασμό. Παράλληλα, λειτουργεί σαν ένα υποστηρικτικό πλαίσιο που βοηθάει το ζευγάρι να αναπτύξει λειτουργικούς τρόπους αλληλεπίδρασης, ικανούς να συμβάλουν στην ομαλή πορεία της σχέσης.
Η διάρκεια της θεραπευτικής συνεδρίας είναι 90 λεπτά.
- Μέσα από την θεραπευτική διαδικασία το ζευγάρι ενθαρρύνεται να:
- Εντοπίσει δυσλειτουργικά μοτίβα αλληλεπίδρασης
- Αποκαταστήσει προβληματικούς τρόπους επικοινωνίας
- Καλλιεργήσει δεξιότητες υγιούς επικοινωνίας και επίλυσης συγκρούσεων
- Αναγνωρίσει και να κατανοήσει ο ένας τις ανάγκες του άλλου
- Εκφράσει καταπιεσμένα συναισθήματα (φόβοι, ανασφάλειες, παράπονα, θυμός κ.ά.)
- Συνειδητοποιήσει το τι επιθυμεί ο καθένας από τη σχέση
Συμβουλευτική Γονέων
Η συμβουλευτική γονέων αποσκοπεί στο να εξομαλύνει την σχέση τον γονιών με τα παιδιά τους παρέχοντας τους πρακτικές και εφαρμόσιμες λύσεις σε προβλήματα που ανακύπτουν στην καθημερινότητα τους. Ο στόχος της παρέμβασης είναι διττός: από τη μια να εκπαιδεύσει τον γονέα σε τρόπους συνδιαλλαγής με το παιδί του που δεν θίγουν την αξιοπρέπεια ούτε του γονέα ούτε του παιδιού και από την άλλη να ανακουφίσει τον γονέα παρέχοντας του τα «εργαλεία» εκείνα που θα του επιτρέψουν να ανταποκρίνεται με αποτελεσματικότητα στον γονικό του ρόλο.
Συνήθη αιτήματα συμβουλευτικής γονέων:
- Αποτελεσματικές Τεχνικές πειθαρχίας
- Επιβολή ορίων
- Βελτίωση της επικοινωνίας με το παιδί- αναγνώριση αναγκών
- Διαχείριση θυμού και αρνητικών συναισθημάτων
- Καλλιέργεια κινήτρων στα παιδιά
- Αντιμετώπιση της ζήλιας ανάμεσα στα αδέρφια
- Ενίσχυση της παιδικής αυτοεκτίμησης
- Καλλιέργεια της υπευθυνότητας
- Αντιμετώπιση παιδικού άγχους
On line Θεραπεία & Συμβουλευτική
Οι υπηρεσίες ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής παρέχονται και μέσω Skype. Η παροχή των on line υπηρεσιών ακολουθεί τους κανόνες και τις αρχές της International Society for Mental Health On line - https://www.ismho.org
Διαδικασία παροχής on line θεραπείας και συμβουλευτικής:
- Αρχική τηλεφωνική επικοινωνία προκειμένου να συζητηθεί το αίτημα και να προγραμματιστεί η online συνεδρία
- Προπληρωμή της συνεδρίας με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό (Πειραιώς, Alpha Bank, ή Εθνική) που θα σταλεί με sms ή email
- Πραγματοποίηση της συνεδρίας στον προγραμματισμένο χρόνο
- Ταχυδρομική αποστολή της απόδειξης παροχής υπηρεσιών