«Μαμά δε μου αρέσει αυτό το φαγητό»

Το φαγητό δε θα πρέπει να αποτελεί σημείο διαμάχης, επομένως μπορείτε να το αφήσετε να φάει όσο αποφασίσει από αυτό που έχει, αλλά το επόμενο γεύμα που θα του προσφέρετε θα είναι το απόγευμα.

Πηγή: eutrofia.gr

Αν τυχαίνει να ακούτε συχνά αυτή τη φράση, περισσότερο συχνά από όσο θα έπρεπε, έφτασε η στιγμή να μάθετε τι να κάνετε. Οι Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι του Ευτροφία, μας εξηγούν γιατί δεν πρέπει να φτιάχνουμε διαφορετικό φαγητό για το πιο..επιλεκτικό παιδί!

Τι μήνυμα περνάει στο παιδί σας το να προετοιμάσετε δεύτερο φαγητό;

Καταρχάς, είναι σαν να του λέτε πως δεν υπάρχει λόγος να φάει αυτό που έχετε προετοιμάσει. Παράλληλα, δε του δίνετε τη δυνατότητα να μπει σε αυτή τη διαδικασία της δοκιμής! Δεδομένου μάλιστα πως τα παιδιά γίνονται πιο δύσκολα σε νέες γεύσεις καθώς μεγαλώνουν, είναι σαν να ενισχύετε λίγο αυτή τη συμπεριφορά.

Έτσι κυρίως για τους παραπάνω λόγους, δεν είναι καλή ιδέα να προσφέρετε και δεύτερο φαγητό. Όπως βέβαια το άρθρο τονίζει:

Και φυσικά μην ξεχνάτε να πειραματίζεστε με το φαγητό: μία νέα συνταγή, ένας νέος τρόπος παρουσίασης του πιάτου ακόμα και η συμβολή του παιδιού στην προετοιμασία μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στο να αποδεχτεί περισσότερα τρόφιμα.

«Οι καλές συνήθειες χτίζονται από την παιδική ηλικία, μην το ξεχνάτε!», θέστε τα όριά σας εξ αρχής, γίνετε ευέλικτοι και μην το βάζετε κάτω!

Δημοφιλείς Γιατροί

Δήμητρα Πράπα

ΕΥΝΑΡΔΟΥ 8
Γενικός Γιατρός

Μεχρνταντιάν Μέχρνταντ (Μιθριδάτης)

Βασιλική Ταβάκη 36, Θέρμη, 57001

Παπαδημητρίου Στέργιος

Μεγάλου Αλεξάνδρου 23,Βέροια

Σχετικά Άρθρα

Πλαγιοκεφαλία, τι είναι και πώς αντιμεtωπίζεται;

Η φυσικοθεραπεία μπορεί να κριθεί απαραίτητη όταν θα υπάρξουν περιορισμοί στην ικανότητα του μωρού να κουνήσει το κεφάλι προς μια κατεύθυνση λόγω μυϊκής παρατεταμένης σύσπασης. Τι είναι η πλαγιοκεφαλία; Η πλαγιοκεφoλία είναι η ασύμμετρη θέση των οστών του...

Τι είναι ο Αυτισμός;

O όρος Αυτισμός προέρχεται από τη λέξη “εαυτός” και υποδηλώνει την εσωστρέφεια και την απομόνωση ενός ατόμου στον εαυτό του. Έχουν πραγματοποιηθεί διάφορες έρευνες οι οποίες έχουν βοηθήσει στην διαμόρφωση των διαγνωστικών κριτηρίων για...

Ανάπτυξη λόγου

Πως μπορώ ως γονέας να διευκολύνω το παιδί μου στην ανάπτυξη του λόγου; ✔   Να ενθαρρύνετε έως τον πρώτο χρόνο κάθε μορφή επικοινωνιακής αλληλεπίδρασης με το παιδί, π.χ. εκφράσεις προσώπου, χαμόγελα, γέλια, νεύματα, κοιτάγματα. ✔   Να...