Ολιστική Ιατρική και Αδυνάτισμα

Η Ολιστική Ιατρική, αποτελεί μια μέθοδο, η οποία μπορεί να φαντάζει καινούρια στα αυτιά ορισμένων, αλλά μας έρχεται από πολύ παλιά. Ο συμβατικός τρόπος διαχείρισης της υγείας, για διάφορους λόγους, έχει καθιερωθεί ως κατεστημένο, στην σύγχρονη εποχή που ζούμε.

Γι αυτό η Ολιστική Ιατρική, δεν είναι ευρέως διαδεδομένη και οι περισσότεροι δεν ξέρουν καν τι είναι.

Καταρχάς να πούμε ότι πρωτοεμφανίστηκε πριν από περίπου πέντε χιλιάδες, όταν οι Ινδοί και οι Κινέζοι, δύο τεράστιοι πολιτισμοί, τολμούσαν να εγκαθιδρύσουν, ως μέσο πρόληψης και θεραπείας την απόλυτη συνεργασία με την παντοδύναμη φύση.

Οι αρχές της διατυπώνονται ακόμα και σε κείμενα των αρχαίων Ελλήνων. Ο ίδιος ο Σωκράτης φέρεται να διδάσκει στον διάλογό του περί εγκράτειας, “ δεν θα πρέπει να επιχειρεί κανείς να θεραπεύσει τα μάτια χωρίς το κεφάλι, ούτε το κεφάλι χωρίς το σώμα, ούτε λοιπόν να προσπαθεί να θεραπεύσει το σώμα χωρίς την ψυχή, γιατί το μέρος δεν μπορεί ποτέ να είναι καλά εάν το όλον δεν είναι καλά”

Η Ολιστική Ιατρική, κυρίως, έχει ως πρωταρχική μέριμνα την πρόληψη και όχι την αντιμετώπιση. Πρεσβεύει ότι το θέμα είναι να μην φτάσουμε στο πρόβλημα, φροντίζοντας για αυτό, μέσω μιας υγιεινής στάσης ζωής. Ασχολείται με τον άνθρωπο ως σύνολο και τον αντιμετωπίζει ως μια πολυδιάστατη οντότητα.

Εξετάζει τα θέματα της υγείας του, διερευνώντας όλα τα επίπεδα όπως σωματικό, διανοητικό, συναισθηματικό, κοινωνικό, πνευματικό και εκείνο της σχέσης του με το περιβάλλον. Σύμφωνα με την Ολιστική Ιατρική, όλα αυτά είναι αλληλένδετα και πλήρως εξαρτώμενα το ένα από το άλλο.

Με την ίδια ακριβώς λογική και φιλοσοφία η Ολιστική Ιατρική, μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στο Αδυνάτισμα – Χάσιμο βάρους. Ο δυτικός τρόπος ζωής, μας επιβάλλει ταχύτητα και πρόσκαιρες λύσεις. Θέλουμε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να έχουμε σημαντική απώλεια κιλών. Αυτό, εκτός του ότι είναι ανθυγιεινό, είναι και επικίνδυνο.

Η Ολιστική Ιατρική, ουσιαστικά προάγει την Αποτοξίνωση, μέσα από μια πλήρως υγιεινή διατροφή σε καθημερινή βάση και συχνότητα. Η λέξη δίαιτα είναι λάθος. Ο σωστός τρόπος διατροφής δεν είναι ένα χάπι που θα το πάρεις και θα χάσεις βάρος αστραπιαία. Είναι τρόπος ζωής. Είναι ευθύνη.

Ο ασθενής ή όποιος θέλει να αδυνατίσει, μετά την χαρτογράφηση του οργανισμού του, θα έχει μια μεγάλη ευθύνη απέναντι στον εαυτό του. Θα πρέπει να ακολουθήσει από εδώ και πέρα έναν άλλον τρόπο ζωής. Να βγάλει τις κακές συνήθειες από πάνω του, που μέχρι τώρα του προκαλούσαν εθισμό. Δεν είναι εύκολο, αλλά θα είναι κάτι μακροπρόθεσμο που θα επιτρέψει την απόλυτη υγεία και ευεξία του σώματος και του νου.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συμβάλλουν στην παχυσαρκία όπως Άγχος και Διαταραχές ύπνου. Αυτούς ακριβώς τους παράγοντες, και άλλους πολλούς, εντοπίζει και καταπολεμά η Ολιστική Ιατρική στο σύνολό τους. Ο θεραπευόμενος, έχει την δυνατότητα να ζήσει μια πρωτόγνωρη εμπειρία, που δεν έχει καμία σχέση με τις τακτικές που είχε συνηθίσει μέχρι τώρα. Η μέθοδος της ολιστικής ιατρικής, θα τον εισάγει σε ένα σύστημα διατροφής, που θα τον φέρει πιο κοντά στην μητέρα φύση, αλλά και στον ίδιο τον εαυτό του. θα γνωρίσει το σώμα του και θα μάθει να τρέφεται σωστά για το υπόλοιπο της ζωής του.

Δεν υπάρχει ούτε υγεία, αλλά ούτε και αδυνάτισμα χωρίς σωστή διατροφή. Και να θυμάστε, ποτέ δεν είναι πολύ αργά για να ξεκινήσετε. Όλοι έχουμε δικαίωμα στην ζωή!!!

Δημοφιλείς Γιατροί

Δήμητρα Πράπα

ΕΥΝΑΡΔΟΥ 8
Γενικός Γιατρός

Μεχρνταντιάν Μέχρνταντ (Μιθριδάτης)

Βασιλική Ταβάκη 36, Θέρμη, 57001

Παπαδημητρίου Στέργιος

Μεγάλου Αλεξάνδρου 23,Βέροια

Σχετικά Άρθρα

Πλαγιοκεφαλία, τι είναι και πώς αντιμεtωπίζεται;

Η φυσικοθεραπεία μπορεί να κριθεί απαραίτητη όταν θα υπάρξουν περιορισμοί στην ικανότητα του μωρού να κουνήσει το κεφάλι προς μια κατεύθυνση λόγω μυϊκής παρατεταμένης σύσπασης. Τι είναι η πλαγιοκεφαλία; Η πλαγιοκεφoλία είναι η ασύμμετρη θέση των οστών του...

Τι είναι ο Αυτισμός;

O όρος Αυτισμός προέρχεται από τη λέξη “εαυτός” και υποδηλώνει την εσωστρέφεια και την απομόνωση ενός ατόμου στον εαυτό του. Έχουν πραγματοποιηθεί διάφορες έρευνες οι οποίες έχουν βοηθήσει στην διαμόρφωση των διαγνωστικών κριτηρίων για...

Ανάπτυξη λόγου

Πως μπορώ ως γονέας να διευκολύνω το παιδί μου στην ανάπτυξη του λόγου; ✔   Να ενθαρρύνετε έως τον πρώτο χρόνο κάθε μορφή επικοινωνιακής αλληλεπίδρασης με το παιδί, π.χ. εκφράσεις προσώπου, χαμόγελα, γέλια, νεύματα, κοιτάγματα. ✔   Να...