Ο ορθομοριακός δεκάλογος της υγείας

Ακολουθήστε αυτές τις απλές αλλά χρήσιμες συμβουλές στην καθημερινότητά σας και κερδίστε ευεξία, ισορροπία και καλή υγεία. Δώστε στον οργανισμό σας τα εφόδια που χρειάζονται για να λειτουργεί σε αρμονία με την φύση.

Τρώτε πάντα ένα καλό πρωινό

Αν ξεκινήσετε την ημέρα σας νηστικοί θα προκληθεί στον οργανισμό σας βιοχημικό άγχος, ανισορροπία σακχάρου και φλεγμονές και θα νιώθετε την ανάγκη να «τσιμπολογάτε» όλη μέρα. Το πρωί τρώμε για υγεία, το μεσημέρι για κοινωνική επαφή και το βράδυ για ασθένεια.

Μην τρώτε ποτέ μετά τις 8.00 το βράδυ

Το σώμα από το μεσημέρι και μετά είναι στη φάση της αφομοίωσης και σταδιακά περνά στη φάση της αποβολής. Εάν τρώτε μετά τις 8 το βράδυ θα καθυστερήσει πολύ η διαδικασία της χώνεψης, ενώ η τροφή θα μετατρέπεται κυρίως σε λίπος και όχι σε ενέργεια.

Πίνετε καθημερινά αύθονο νερό

Το σώμα μας κατά 70% περίπου είναι νερό. Καμία κυτταρική λειτουργία δεν είναι εφικτή χωρίς αρκετό και σωστό νερό. Ξεκινήστε την ημέρα σας με 1-2 ποτήρια ορθομοριακό νερό. Πιείτε 1 ποτήρι νερό 10 λεπτά πριν από κάθε γεύμα για να γίνεται καλύτερα η πέψη της τροφής. Πίνετε καθημερινά 2-3 λίτρα ορθομοριακό νερό. Έτσι ο οργανισμός σας θα αποτοξινωθεί ευκολότερα, τα γαστρεντερικό σας σύστημα θα λειτουργεί καλύτερα και θα αυξηθούν σημαντικά τα επίπεδα ενέργειας του οργανισμού σας.

Τρώτε πολλά φρούτα και λαχανικά κυρίως βιολογικής καλλιέργειας

Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά παρέχουν στον οργανισμό σας υψηλής ποιότητας θρεπτικά στοιχεία.

Αποφύγετε τα βιαστικά και αγχωτικά γεύματα

Το άγχος προκαλεί τη διέγερση του νευρικού συστήματος με αποτέλεσμα ο οργανισμός να αναστέλλει τις λειτουργίες του πεπτικού συστήματος.

Προτιμήστε μικρά και τακτικά γεύματα

Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται καλύτερα η ισορρόπηση του σακχάρου στο αίμα και δεν επιβαρύνεται τα πεπτικό σύστημα.

Προσπαθήστε να νηστέυετε σχετικά συχνά σε τακτά χρονικά διαστήματα

Κατά τη διάρκεια της ημέρας αυτής πιείτε άφθονο νερό και αν θέλετε καταναλώστε μόνο φρούτα ή μόνο λαχανικά, αλλά όχι φρούτα και λαχανικά μαζί

Κάντε γυμναστική

Είναι καλύτερα να κάνετε λίγη άσκηση κάθε μέρα, παρά εντατική άσκηση 1-2 φορές την εβδομάδα. Η καλύτερη ήπια άσκηση είναι το γρήγορο περπάτημα μιάς απόστασης 1-2 χιλιομέτρων. Οι πατούσες των ποδιών είναι οι αντλίες της λέμφου και με το περπάτημα ενεργοποιείται η διαδικασία αποτοξίνωσης του οργανισμού. Επίσης, με το περπάτημα ενεργοποιούνται τα ένζυμα που διασπούν το λίπος, τα οποία παραμένουν ενεργά για τις επόμενες 12 ώρες!

Φροντίστε να παρέχετε στον εαυτό σας βασικά θρεπτικά στοιχεία

Τα κύτταρά μας χρειάζονται κάθε μέρα τουλάχιστον 30 θρεπτικά στοιχεία. Όσο καλά και αν τρεφόμαστε δεν είμαστε σίγουροι ότι τα παίρνουμε. Η Ορθομοριακή Διατροφή έχει πρωτοκόλλα για «Βασική Πρόληψη», «Ενισχυμένη Πρόληψη» και «Ολοκληρωμένη Πρόληψη» χρησιμοποιώντας τα ορθομοριακά σκευάσματα SuperHealth®.

Κάντε ελέγχους για να εντοπίσετε ποιες τροφές σας προκαλούν τροφική δυσανεξία

Η τροφική δυσανεξία είναι μια καθυστερημένη αλλεργική αντίδραση που προκαλείται από τις τροφές ή από συστατικά αυτών και μπορεί να εμφανιστεί 1-3 ημέρες μετά την κατανάλωσή της. Οι τροφικές δυσανεξίες προκαλούν στον οργανισμό φλεγμονές και εξασθενούν το ανοσοποιητικό σύστημα. Ένα επιστημονικά τεκμηριωμένο τεστ δυσανεξίας τροφών είναι το GoldenΤest ™, με το οποίο ελέγχεται η τροφική δυσανεξία προς 90 τροφές και συστατικά αυτών.

Δημοφιλείς Γιατροί

Δήμητρα Πράπα

ΕΥΝΑΡΔΟΥ 8
Γενικός Γιατρός

Μεχρνταντιάν Μέχρνταντ (Μιθριδάτης)

Βασιλική Ταβάκη 36, Θέρμη, 57001

Παπαδημητρίου Στέργιος

Μεγάλου Αλεξάνδρου 23,Βέροια

Σχετικά Άρθρα

Τι είναι ο Αυτισμός;

O όρος Αυτισμός προέρχεται από τη λέξη “εαυτός” και υποδηλώνει την εσωστρέφεια και την απομόνωση ενός ατόμου στον εαυτό του. Έχουν πραγματοποιηθεί διάφορες έρευνες οι οποίες έχουν βοηθήσει στην διαμόρφωση των διαγνωστικών κριτηρίων για...

Ανάπτυξη λόγου

Πως μπορώ ως γονέας να διευκολύνω το παιδί μου στην ανάπτυξη του λόγου; ✔   Να ενθαρρύνετε έως τον πρώτο χρόνο κάθε μορφή επικοινωνιακής αλληλεπίδρασης με το παιδί, π.χ. εκφράσεις προσώπου, χαμόγελα, γέλια, νεύματα, κοιτάγματα. ✔   Να...

Η αυτοπεποίθηση

Σηκώστε το χέρι σας αν έχετε πει ποτέ τη φράση… ‘Μακάρι να είχα περισσότερη αυτοπεποίθηση’ ή ‘Αν είχα περισσότερη αυτοπεποίθηση , θα μπορούσα να…’ Σας ακούγεται γνώριμο; Η αυτοπεποίθηση είναι το κλειδί για να αποκτήσουμε όλα όσα χρειαζόμαστε και...