Ειδικότητα

Γυναικολόγος - Μαιευτήρας Μαστολόγος

Διεύθυνση

Ταξιαρχών 34-36, Κορυδαλλός

Τηλέφωνο

210.49.76.800

Κινητό

6974.44.22.91

Ιστοσελίδα

drliakakos.gr

Email

teoliak@hotmail.com


Κινητό

6974.44.22.91

Ιστοσελίδα

drliakakos.gr

Email

teoliak@hotmail.com


Μαιευτήρας Γυναικολόγος - Χειρουργός Μαστού
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Université Libre de Bruxelles (ULB)
Επιμελητής Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών

Ο Θεόδωρος Λιακάκος γεννήθηκε στην Αθήνα και φοίτησε στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ειδικεύθηκε στη Μαιευτική-Γυναικολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο HU Erasme του Πανεπιστημίου των Βρυξελλών (ULB) και στη συνέχεια εργάστηκε ως επιμελητής στην Πανεπιστημιακή Μαιευτική και Γυναικολογική κλινική του Νοσοκομείου CHU Brugmann του Πανεπιστημίου των Βρυξελλών (ULB).

Eιδικεύτηκε επί αρκετά χρόνια στην παθολογία κύησης, στο τμήμα κυήσεων υψηλού κινδύνου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου HU Erasme των Βρυξελλών. Η μαιευτική κλινική του HU Erasme είναι κέντρο αναφοράς για την Ευρώπη, με τα χαμηλότερα ποσοστά καισαρικών τομών παρά το μεγάλο αριθμό περιστατικών υψηλού κινδύνου. Παράλληλα εκπαιδεύτηκε στη σύγχρονη μαιευτική και γυναικολογική υπερηχογραφία στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία HU Erasme και St Luc του καθολικού Πανεπιστημίου του Louvain (UCL).

Εξειδικεύτηκε στην ενδοσκοπική χειρουργική και ειδικότερα στην αντιμετώπιση της ενδομητρίωσης, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο HU Erasme δίπλα στον διεθνούς φήμης καθηγητή Vincent Anaf, με στόχο την πληρέστερη θεραπευτική αντιμετώπιση των περιστατικών που υποφέρουν από σοβαρή ενδομητρίωση. Η λαπαροσκόπηση και η υστεροσκόπηση έχουν πλέον αντικαταστήσει την πλειονότητα των γυναικολογικών επεμβάσεων προσφέροντας στις ασθενείς μειωμένη νοσηρότητα και ταχύτερη ανάρρωση.

Στη συνέχεια εργάστηκε ως επιμελητής στην Πανεπιστημιακή Μαιευτική και Γυναικολογική κλινική του Νοσοκομείου CHU Brugmann των Βρυξελλών με την ιδιότητα του επιμελητή μαστολόγου - χειρουργού γυναικολόγου. Ως τακτικό μέλος της κλινικής μαστού καθώς και του ογκολογικού συμβουλίου της κλινικής, ασχολήθηκε με τις σύγχρονες τεχνικές χειρουργικής μαστού όπως ο φρουρός λεμφαδένας και οι διαδερμικές μικροβιοψίες, η εφαρμογή των οποίων έχει πλέον τροποποιήσει σημαντικά την αντιμετώπιση των παθολογιών του μαστού.

Είναι κάτοχος του Γαλλικού τίτλου εξειδίκευσης στην κολποσκόπηση και την παθολογία τραχήλου, από το Πανεπιστήμιο της LILLE στη Γαλλία. Επίσης, είναι πιστοποιημένος από την Κεντρική Επιτροπή του Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) για την εκτέλεση μαιευτικών και γυναικολογικών υπερηχογραφημάτων μετά από εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το 2007 αναγορεύτηκε αριστούχος διδάκτωρ μαιευτικής και γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο ιατρός Θεόδωρος Λιακάκος είναι συγγραφέας πλήθους επιστημονικών δημοσιεύσεων σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά μαιευτικής-γυναικολογίας. Επίσης είναι συγγραφέας βιβλίων με έμφαση στην κύηση υψηλού κινδύνου, καθώς και του πληρέστερου βιβλίου στον ελληνικό χώρο για τη μονοχοριακή δίδυμο κύηση και τις επιπλοκές της.

Διετέλεσε επί 4ετία μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρίας Μαστολογίας καθώς και εκπαιδευτής στην Ελληνική Σχολή Μαστολογίας.

Κατέχει τη θέση του Eπιμελητή στη Γυναικολογική Κλινική και στο Ιατρείο Μαστού του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως επιμελητής, εκτελεί πλήθος ενδοσκοπικών και ογκολογικών επεμβάσεων.

Xειρουργική μαστού:

Μαστός
Καρκίνος του μαστού
Πρόληψη καρκίνου του μαστού
Μύθοι και αλήθειες
Αντισυλληπτικά
Θεραπεία καρκίνου του μαστού
Καρκίνος του μαστού και εγκυμοσύνη
Ζώντας με τον καρκίνο του μαστού


Λαπαροσκοπική χειρουργική:

Ενδομητρίωση
Ινομυώματα
HPV Και Καρκίνος Του Τράχηλου Της Μήτρας
Πολυκυστικές ωοθήκες
Εξωμήτριος εγκυμοσύνη
Καρκίνος του ενδομητρίου
Υστερεκτομή


Κυήση υψηλού κινδύνου:

Τοκετός μετά από Καισαρική
Σακχαρώδης Διαβήτης της Κύησης
Προεκλαμψία και σύνδρομο HELLP
Υπολειπόμενη ενδομήτρια ανάπτυξη (IUGR, SGA)
Αποβολές
Άσκηση στην εγκυμοσύνη
Δίδυμη κύηση
Πρόωρος τοκετός
Τοξόπλασμα
Ερυθρά
Κυτταρομεγαλοϊός - CMV
Παράγοντας ρέζους και εμβρυομητρική ανοσοποίηση
Θυροειδής και εγκυμοσύνη
Χολόσταση της κύησης
Όψιμη Κύηση μετά τα 40
Φάρμακα και εγκυμοσύνη
Προγεννητικός έλεγχος

Δεν έχουν καταχωρηθεί σεμινάρια.
Δεν έχουν καταχωρηθεί άρθρα.