ΑρχικήΘεσσαλονίκηΛογοθεραπευτήςΈκφραση και Δημιουργία
Κέντρο Λογοθεραπείας

Έκφραση και Δημιουργία

Μ. Αλεξάνδρου 83, Εύοσμος
ekfrasikaidimiourgia@hotmail.gr
ergotherapeutes-thess.gr
Βιογραφικο
Υπηρεσιες
Σεμιναρια

Το κέντρο λογοθεραπείας & εργοθεραπείας Έκφραση & Δημιουργία με 2 κέντρα, το πρώτο στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης (Εθνικής Αντιστάσεως 38, 551 33 Καλαμαριά) και το δεύτερο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης (Μεγάλου Αλεξάνδρου 83 (4ος όροφος) , 562 24 Εύοσμος), απευθύνεται σε παιδιά που χρειάζονται ειδική υποστήριξη λόγου - μάθησης ή κινητικής συμπεριφοράς που προκύπτουν από διαταραχές του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, από αισθητικοκινητικές δυσλειτουργίες, καθώς και από δυσκολίες στη μάθηση και στην επικοινωνία.

Κέντρο λογοθεραπείας - εργοθεραπείας Έκφραση & Δημιουργία

Για να επιτύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, στηριζόμαστε στη μεθοδευμένη και ακριβή αξιολόγηση που θα οδηγήσει στην ιδανικότερη θεραπευτική μέθοδο από την ομάδα θεραπείας των ειδικευμένων επιστημόνων πάνω στη λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ειδική αγωγή και ψυχολογία.

Στο κέντρο μας παρέχονται υπηρεσίες λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, ψυχοθεραπείας και παράλληλης στήριξης στο σχολικό πλαίσιο.

Λογοθεραπεία

Περιλαμβάνει τη διάγνωση και αντιμετώπιση των διαταραχών λόγου, ομιλίας, φωνής, επικοινωνίας και μαθησιακών δυσκολιών. Η αξιολόγηση και αντιμετώπιση πραγματοποιούνται με εξειδικευμένες μεθόδους προσαρμοσμένες στις ατομικές ιδιαιτερότητες του παιδιού.


Εργοθεραπεία

Στόχος της είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών στον κινητικό, αισθητηριακό, αντιληπτικό, γνωστικό και κοινωνικό τομέα μέσω της δραστηριότητας ως θεραπευτικού μέσου.


Ψυχομετρική εκτίμηση

Η χορήγηση έγκυρων ψυχομετρικών τεστ συμβάλει σε μια επαρκή διαγνωστική υπόθεση, η οποία κατευθύνει σε καταλληλότερες θεραπευτικές παρεμβάσεις.


Συμβουλευτική Γονέων

Πρόκειται για τη συνεργασία των γονιών με τους ψυχολόγους του Κέντρου. Βοηθάει στην υποστήριξη του γονεϊκού τους ρόλου με στόχο την επιτυχή διαχείριση των δυσλειτουργικών καταστάσεων στη σχέση τους με το παιδί.

Ψυχοθεραπεία-Οικογενειακή Θεραπεία & Θεραπεία Ζεύγους

Ασχολείται με προβλήματα παιδιών και εφήβων καθώς και με δυσκολίες-κρίσεις οικογενειών ή ζευγαριών με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση των δυσκολιών του παιδιού, εφήβου και ενήλικα και την καλύτερη προσαρμογή του στο περιβάλλον


Ψυχοθεραπεία Εφήβων και Ενηλίκων - Ατομική Συμβουλευτική

Τραυλισμος, Διασπαση Προσοχης, Δυσλεξια, Διαταραχες Αρθρωσης, Αυτισμος, Φοβιες, Αγχος, Νοητικη Καθυστερηση, Μαθησιακες Δυσκολιες, Ψυχοκινητικη Καθυστερηση, Βαρηκοΐα, Γραφοκινητικές δυσκολίες, Αισθητηριακές δυσλειτουργίες, Αφασια- απραξία, Διαταραχες σιτισης – καταποσης, Κινητητικες διαταραχες (αδρη και λεπτη κινητικότητα, συντονισμός κ.α)

Διεύθυνση:
Μ. Αλεξάνδρου 83, Εύοσμος