ΑρχικήΑθήναΛογοθεραπευτήςΕξειδικευμένο Κέντρο Θεραπείας
Κέντρο Λογοθεραπείας - Πατσιούλη Μάγδα

Εξειδικευμένο Κέντρο Θεραπείας

Ράμναλη 2, Λαγκαδάς
info@eketh.gr
www.eketh.gr
Βιογραφικο
Υπηρεσιες
Σεμιναρια

Εξειδικευμένο Κέντρο Θεραπείας

Κέντρο Λογοθεραπείας - Πατσιούλη Μάγδα

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Είναι η επιστήμη που ασχολείται με την πρόληψη, διάγνωση και θεραπευτική παρέμβαση των διαταραχών της ανθρώπινης επικοινωνίας σε παιδιά και ενήλικες. Οι υπηρεσίες λογοθεραπείας αποσκοπούν στη διάγνωση και αποκατάσταση όλων των διαταραχών και δυσκολιών στο λόγο, στη φωνή και στην ομιλία που μπορεί να παρουσιάζει ένα άτομο.

ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Είναι η επιστήμη που παρέχει εξειδικευμένη και στοχευμένη βοήθεια στον άνθρωπο, ώστε να αναπτύξει, να διατηρήσει ή να επανακτήσει τις εκάστοτε λειτουργικές του δεξιότητες (αδρή και λεπτή κινητικότητα, αυτοεξυπηρέτηση, κ.α.). Η εργοθεραπεία εκτιμά τις ικανότητες και λειτουργίες του παιδιού και του εφήβου, εντοπίζει τις όποιες αδυναμίες και μέσω ενός δομημένου προγράμματος δραστηριοτήτων βελτιώνει σημαντικές και διαφορετικές πτυχές της καθημερινότητάς του (σπίτι, σχολείο, δουλειά).

ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Η ειδική αγωγή ασχολείται με την αξιολόγηση και αντιμετώπιση δυσκολιών μάθησης και συμπεριφοράς των παιδιών με κύριο σκοπό την αξιοποίηση του δυναμικού τους και την ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο. Οι υπηρεσίες ειδικής αγωγής απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους με: Μαθησιακές Δυσκολίες (δυσλεξία, δυσαριθμησία, κ.α.) , Διαταραχές ομιλίας, λόγου, φωνής , Υπερκινητικότητα, Ελλειμματική Προσοχή , Διαταραχές Επικοινωνίας , Διαταραχές Συμπεριφοράς , Νοητική Καθυστέρηση, Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (Αυτισμός, Asperger)

ΠΡΩΙΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Απευθύνεται σε παιδιά βρεφικής, νηπιακής ηλικίας (0-5 ετών) και στοχεύει αφενός στον εντοπισμό δυσκολιών και ελλειμματικών δεξιοτήτων και αφετέρου στην αποτελεσματική αντιμετώπιση και βελτίωση όσο το δυνατόν περισσοτέρων τομέων της ανάπτυξης. Βασικός σκοπός, άλλωστε της Πρώιμης Παρέμβασης είναι να προετοιμάσει το παιδί για την ένταξή του στο σχολικό ή/ και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον και να βελτιώσει το επίπεδο κοινωνικοποίησης και αυτοεξυπηρέτησής του.

ΑΝΑΠΤΥΞΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Η αναπτυξιολογική εκτίμηση είναι μια διαδικασία που αποσκοπεί στη βαθύτερη κατανόηση των κινητικών, κοινωνικών, ακουστικών, γλωσσικών, οπτικοκινητικών και κριτικών δεξιοτήτων του παιδιού, καθώς και των ευκαιριών που του δίνονται από το οικογενειακό και εκπαιδευτικό περιβάλλον, έτσι ώστε να πετύχει το καλύτερο αναπτυξιακό δυναμικό του. Η Αναπτυξιολογική εκτίμηση γίνεται από ειδικό παιδίατρο-αναπτυξιολόγο. Μέσα από την αναπτυξιολογική εκτίμηση του παιδιού δίνεται η δυνατότητα για διάγνωση και εξειδικευμένη παρέμβαση σε παιδιά με υποψία: Αναπτυξιακής καθυστέρησης, Μαθησιακών δυσκολιών, δυσλεξίας, Γλωσσικών διαταραχών ή καθυστέρησης λόγου, Διαταραχών συμπεριφοράς, Διαταραχών αυτιστικού τύπου, Διάσπασης προσοχής ή / και υπερκινητικότητας, Νοητικής υστέρησης, Διαταραχών κινητικών δεξιοτήτων, Αναπτυξιακών προβλημάτων παιδιών με προωρότητα, Πολύ υψηλής ευφυΐας (χαρισματικά παιδιά).

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ

Η συμβουλευτική γονέων έχει στόχο να ενδυναμώσει το ρόλο κάθε γονέα ώστε ο ίδιος να είναι σε θέση να βοηθήσει το παιδί να ωριμάσει συναισθηματικά και να αυτονομηθεί. Η συμβουλευτική γονέων θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την επικοινωνία με τα παιδιά σας, να κατανοήσετε τις διαφορετικές συμπεριφορές τους, καθώς και τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν, να μάθετε με ποιους τρόπους μπορείτε να βοηθήσετε τα παιδιά σας να ξεπερνάνε δύσκολες καταστάσεις 

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Βοηθά στην αντιμετώπιση προβλημάτων που δυσκολεύουν το άμεσα ενδιαφερόμενο άτομο ή την οικογένειά του και που μπορεί να επηρεάσουν τη λειτουργικότητα και την ικανότητα προσαρμογής του στο στενό και ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον.

ΟΜΑΔΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Έχοντας από τη μία ως βασικό γνώμονα την προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και την υπεράσπιση της ξεχωριστής ατομικότητας και «χρησιμοποιώντας», από την άλλη, τα παιδαγωγικά «εργαλεία» της μουσικής, του χορού, της ζωγραφικής, του παιχνιδιού, οι Ομάδες Δημιουργικής Απασχόλησης παρέχουν στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν καινούργιους τρόπους έκφρασης, εκτόνωσης και ψυχαγωγίας, αποσκοπώντας παράλληλα στην ανάπτυξη των γνωστικών, συναισθηματικών και κοινωνικών τους δεξιοτήτων.


ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Είναι μια σχετικά καινούργια θεραπεία για τα ελληνικά δεδομένα, σε αντίθεση με την Αμερική, τη Μεγάλη Βρετανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου η μουσικοθεραπεία εφαρμόζεται εδώ και 60 χρόνια. Η μουσικοθεραπεία μπορεί να προσφέρει έναν εναλλακτικό τρόπο επικοινωνίας και έκφρασης στους ανθρώπους εκείνους που η λεκτική επικοινωνία είναι ανεπαρκής ή αδύνατη ως μέσο έκφρασης.


ΔΡΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ο ορισμός της δραματοθεραπείας είναι: η σκόπιμη χρήση όλων των μορφών του θεάτρου και δράσης ως απευθείας μορφή θεραπευτικής παρέμβασης. Στόχος της δραματοθεραπείας είναι να αναπτύξει την υγιή πλευρά του ατόμου, να του διδάξει νέους τρόπους διαπραγμάτευσης και αντιμετώπισης των καταστάσεων της ζωής του, επιφέροντας έτσι την ψυχική και συναισθηματική του ισορροπία. Μέσα από τις τεχνικές της επιτυγχάνεται η διερεύνηση των εμπειριών του θεραπευμένου και η ανάπτυξη του φάσματος των συναισθηματικών και κοινωνικών ρόλων που διαδραματίζει το άτομο στη ζωή του.

Διεύθυνση:
Ράμναλη 2, Λαγκαδάς