Ζαδάλλα Τσαντ Μούσλεχ

Τσιμισκή 112, Θεσσαλονίκη
mousalz@endo.gr
tzantmouslech.com
Βιογραφικο
Υπηρεσιες
Σεμιναρια

Γεννήθηκε στη Βηθλεέμ Παλαιστίνης το 1955. Το 1973 αποφοίτησε από το Λύκειο της χώρας του με άριστα και έλαβε υποτροφία για σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 1974 αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ μετά από εξετάσεις στην ελληνική γλώσσα. Την ίδια χρονιά γράφτηκε στη Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ. Το 1980 πήρε το πτυχίο της Ιατρικής με άριστα.Τα έτη 1981 έως 1983 έκανε τα δύο προκαταρκτικά χρόνια της Παθολογίας στην Α΄ Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, ΑΠΘ. Ειδικεύτηκε στην Ενδοκρινολογία στην ίδια κλινική από το Δεκέμβριο του 1983 έως το Νοέμβριο του 1987. Tο Δεκέμβριο του 1987 πήρε τον τίτλο της ειδικότητας της Ενδοκρινολογίας μετά από εξετάσεις της ειδικότητας. Από το 1990 μέχρι το 2008 διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στην Α΄ Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, στο Τμήμα Ενδοκρινολογίας & Μεταβολισμού όπου συμμετείχε στα ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα της κλινικής με ιδιαίτερη απασχόληση στο διαβητολογικό κέντρο του νοσοκομείου. Το 1993 ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή με θέμα «Μεταβολές των ενδογενών οπιοειδών πεπτιδίων σε ασθενείς με νοσήματα του θυρεοειδούς» με βαθμό «Άριστα» και το 1994 αναγορεύτηκε Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Από το 1988 έως σήμερα εργάζεται στον ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης, Υποκατάστημα 25ης Μαρτίου ως Ενδοκρινολόγος. Πρόσφατα τοποθετήθηκε σε θέση Έμμισθου Πανεπιστημιακού Υποτρόφου στο Διαβητολογικό κέντρο της Α’ Πανεπιστημιακής Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.

Στο ιατρείο παρέχονται διαγνωστικές, θεραπευτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε καταστάσεις που σχετίζονται με την Ενδοκρινολογία, τη Διαβητολογία και το μεταβολισμό. Πιο συγκεκριμένα, γίνεται διάγνωση και αντιμετώπιση των παρακάτω παθήσεων:

- Παθήσεις Θυρεοειδούς αδένα, με δυνατότητα αδρού υπερηχογραφικού ελέγχου και επί ενδείξεων παρακέντησης όζων με λεπτή βελόνη (U/S guided FNA)
- Σακχαρώδης Διαβήτης, με δυνατότητα μέτρησης στο ιατρείο γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (HbA1c) και αδρού ελέγχου περιφερικής αγγειακής νόσου (Doppler αρτηριών κάτω άκρων)
- Οστεοπόρωση και παθήσεις μεταβολισμού του ασβεστίου (υπερπαραθυρεοειδισμός, υπερασβεστιαιμία, έλειψη βιταμίνης D)
- Διαταραχές έμμηνου ρύσεως (αμηνόρροια, σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών) και υπερτρίχωσης
- Στυτική δυσλειτουργία και διαταραχές libido
- Διαβήτης κύησης και ενδοκρινικές διαταραχές κατά την κύηση και επιλόχεια περίοδο
- Παθήσεις υπόφυσης
- Παθήσεις επινεφριδίων
- Διαταραχές λιπιδίων (χοληστερίνη, τριγλυκερίδια)
- Αξιολόγηση εργαστηριακών εξετάσεων - μεταβολισμού κ.ά.

Διεύθυνση:
Τσιμισκή 112, Θεσσαλονίκη