ΑρχικήΘεσσαλονίκηΛογοθεραπευτήςΚέντρο Ειδικής Αγωγής και Μέριμνας
Κέντρο Λογοθεραπείας

Κέντρο Ειδικής Αγωγής και Μέριμνας

Παπάφη 194, Κ. Τούμπα
info@keam-center.com
keam-center.com
Βιογραφικο
Υπηρεσιες
Σεμιναρια

Το Κέντρο Ειδικής Αγωγής & Μέριμνας (ΚΕ.Α.Μ.) λειτουργεί ως κέντρο παροχής θεραπευτικών παρεμβάσεων, υπηρεσιών λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, συμβουλευτικής γονέων, ψυχολογικής υποστήριξης, αντιμετώπισης κινητικών διαταραχών και άλλων.

Στόχος μας είναι η επιτυχημένη αποκατάσταση των πάσης φύσεως διαταραχών & αποκλίσεων, πάντα προς όφελος του παιδιού!

Το Κέντρο Ειδικής Αγωγής & Μέριμνας απέκτησε πρόσφατα την μορφή της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.), ωστόσο, η πολυετής εμπειρία των θεραπευτών στο χώρο, η πληθώρα παιδιών και ενηλίκων, που έχουμε αντιμετωπίσει με διαταραχές απλές ή πιο σύνθετες, και πολλές φορές ακόμη και πολύπλοκες, μας αναδεικνύουν τους πιο αποτελεσματικούς και αποδοτικούς στη δουλειά μας.

Πρωταρχική φροντίδα του Κέντρου Ειδικής Αγωγής & Μέριμνας ήταν πάντα ο άνθρωπος, η προσέγγιση των αναγκών του, η σωστή παρέμβαση και η κατάλληλη θεραπευτική αγωγή, σύμφωνα με τους κανόνες της επιστήμης, πάντα από εξειδικευμένους ανθρώπους, με γνώση και πολύχρονη εμπειρία.

Η επιθυμία μας να προσφέρουμε πάντα ποιοτικές και αξιόπιστες λύσεις σε κάθε απαίτηση, μας οδήγησαν στην επιλογή του καλύτερου επιστημονικού δυναμικού που αποτελείται αποκλειστικά από πτυχιούχους επιστήμονες. Κάθε μέλος της ομάδας του Κέντρου Ειδικής Αγωγής & Μέριμνας έχει επιλεγεί με ιδιαίτερη προσοχή ώστε να ανταποκρίνεται στις υψηλές απαιτήσεις που τίθενται.

Το σύνολο του επιστημονικού δυναμικού μας, είναι άρτια εξειδικευμένο κατά ειδικότητα (λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ψυχολογία κ.λπ.) γνωρίζοντας άριστα την κάθε πτυχή του αντικειμένου του, τι σημαίνει παιδί και ενήλικας, πώς πρέπει να αντιμετωπίζεται κάθε ξεχωριστό περιστατικό και πώς να εγγυηθεί ότι τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων που πραγματοποιούνται θα είναι πάντα θετικά.

Επικοινωνήστε μαζί μας, για να ερευνήσουμε, να προσεγγίσουμε και να καλύψουμε την όποια υπάρχουσα ανάγκη σας.

Λογοθεραπεία

Περιλαμβάνει τη διάγνωση και αντιμετώπιση των διαταραχών λόγου, ομιλίας, φωνής, επικοινωνίας και μαθησιακών δυσκολιών. Η αξιολόγηση και αντιμετώπιση πραγματοποιούνται με εξειδικευμένες μεθόδους προσαρμοσμένες στις ατομικές ιδιαιτερότητες του παιδιού.


Εργοθεραπεία

Στόχος της είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών στον κινητικό, αισθητηριακό, αντιληπτικό, γνωστικό και κοινωνικό τομέα μέσω της δραστηριότητας ως θεραπευτικού μέσου.


Ψυχομετρική εκτίμηση

Η χορήγηση έγκυρων ψυχομετρικών τεστ συμβάλει σε μια επαρκή διαγνωστική υπόθεση, η οποία κατευθύνει σε καταλληλότερες θεραπευτικές παρεμβάσεις.


Συμβουλευτική Γονέων

Πρόκειται για τη συνεργασία των γονιών με τους ψυχολόγους του Κέντρου. Βοηθάει στην υποστήριξη του γονεϊκού τους ρόλου με στόχο την επιτυχή διαχείριση των δυσλειτουργικών καταστάσεων στη σχέση τους με το παιδί.

Ψυχοθεραπεία-Οικογενειακή Θεραπεία & Θεραπεία Ζεύγους

Ασχολείται με προβλήματα παιδιών και εφήβων καθώς και με δυσκολίες-κρίσεις οικογενειών ή ζευγαριών με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση των δυσκολιών του παιδιού, εφήβου και ενήλικα και την καλύτερη προσαρμογή του στο περιβάλλον


Ψυχοθεραπεία Εφήβων και Ενηλίκων - Ατομική Συμβουλευτική

Τραυλισμος, Διασπαση Προσοχης, Δυσλεξια, Διαταραχες Αρθρωσης, Αυτισμος, Φοβιες, Αγχος, Νοητικη Καθυστερηση, Μαθησιακες Δυσκολιες, Ψυχοκινητικη Καθυστερηση, Βαρηκοΐα, Γραφοκινητικές δυσκολίες, Αισθητηριακές δυσλειτουργίες, Αφασια- απραξία, Διαταραχες σιτισης – καταποσης, Κινητητικες διαταραχες (αδρη και λεπτη κινητικότητα, συντονισμός κ.α)

Διεύθυνση:
Παπάφη 194, Κ. Τούμπα