ΑρχικήΙωάννιναΑγγειοχειρουργόςΚατσένης Κωνσταντίνος ΙΙ
Αγγειοχειρουργός

Κατσένης Κωνσταντίνος ΙΙ

Δεσποτάτου Ηπείρου 3, Ιωάννινα
klkatsenis@gmail.com
vasculardiagnosis.gr
Βιογραφικο
Υπηρεσιες
Σεμιναρια

Γεννήθηκα στα Γιάννενα τον Οκτώβριο του 1948 όπου και περάτωσα τα μαθητικά μου χρόνια το 1960 από την Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία και τα γυμνασιακά το 1966 από την Ζωσιμαία Σχολή με άριστα.

Την ίδια χρονιά μετά από Πανελλήνιες εξετάσεις εισήχθην στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης την οποία επεράτωσα το 1966 με τον βαθμό "Λίαν Καλώς"

Μετά την στρατιωτική μου θητεία ειδικεύτηκα στη Γενική Χειρουργική και την οποία από το 1976 ήσκησα ως επιμελητής στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών " Αγ. Ανδρέας " μέχρι το 1979 .

Ακολούθως διορίστηκα αρχικά ως βοηθός και στη συνέχεια ως Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με γνωστικό αντικείμενο " Αγγειοχειρουργική " στο Αρεταίειο Νοσοκομείο όπου ενετάχθην στην Αγγειοχειρουργική Μονάδα ασχολούμενος αποκλειστικά με την Αγγειοχειρουργική.

Το 1990 εξελέγην Επίκουρος Καθηγητής και το 2003 μετά κρίσιν μόνιμος Αναπληρωτής Καθηγητής. Από το 2005 μετά από απόφαση του Χειρουργικού τομέα του Πανεπιστημίου Αθηνών ορίστηκα υπεύθυνος του Αγγειοχειρουργικού τμήματος του Αρεταιείου Νοσοκομείου.

Κατά την διάρκεια της θητείας μου στο Πανεπιστήμιο εξετέλεσα πλειάδα επιστημονικών ανακοινώσεων , δημοσιεύσεων και εισηγήσεων τόσο κλινικών όσο και πειραματικών και υπο την καθοδήγηση και εποπτεία μου εξετελέσθησαν πληθώρα διδακτορικών διατριβών κλινικών και πειραματικών οι οποίες καλύπτουν όλο το φάσμε του γνωστικού αντικειμένου της Αγγειοχειρουργικής ισομερώς κατανεμημένο στο αρτηριακό , φλεβικό και λεμφικό σύστημα .

Συμμετείχα στην εκπόνηση των Ελληνικών Κατευθυντηρίων Οδηγιών Πρόληψης και Θεραπείας της Θρόμβωσης και Εμβολής και εγκατέστησα στο Αρεταίειο Νοσοκομείο το πρώτο και μοναδικό στην Ευρώπη συμβουλευτικό κέντρο στον αγώνα κατά της Θρομβοεμβολής.

Διετέλεσα Πρόεδρος της Ελληνικής Αγγειακής και ενδαγγειακής Χειρουργικής , Πρόεδρος της Ελληνικής Αγγειολογικής Εταιρείας, Πρόεδρος της Ελληνικής Φλεβολογικής Εταιρείας, μέλος της Ελληνικής Λεμφολογικής Εταιρείας και μέλος των Ευρωπαϊκών Επιστημονικών Εταιρειών Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής, Αγγειολογίας και Φλεβολογίας

Αρτηριακές παθήσεις
- Ανευρύσματα
- Αγγειοπλαστική
- Στένωση Καρωτίδας,Καρωτιδική νόσος
- Στένωση Αορτής & Λαγονίων αρτηριών
- Επεμβάσεις επαναγγείωσης των άνω και κάτω άκρων
- Stent ή δημιουργία παρακάμψεων (bypass)
- Αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια
- Αγγειοπάθεια κάτω άκρων
- Διαβητικό πόδι
- Ακρωτηριασμός κάτω άκρου
- Ευρυαγγείες
- Φίστουλα (Fistula)

Φλεβικές Παθήσεις
- Κιρσοί & Φλεβική ανεπάρκεια
- Φλεβική θρόμβωση
- Πνευμονική εμβολή
- Θρομβοφιλίες
- Φλεβικό έλκος
- Σκληρυντικές ενέσεις
- Triplex αγγείων

Εφαρμογές laser
- Φλεβίτιδες, Φλεβικοί κιρσοί
- Ευρυαγγείες

Αρτηριακά Ανευρύσματα
- Ενδοαυλική διόρθωση ανευρυσμάτων
(κοιλιακής και θωρακικής αορτής)
- Ανευρύσματα σπλαγχνικών αρτηριών
(νεφρική - ηπατική - σπληνική αρτηρία)
- Ανευρύσματα περιφερικών αγγείων
(ιγνυακή - μηριαία - υποκλείδια αρτηρία)

Διεύθυνση:
Δεσποτάτου Ηπείρου 3, Ιωάννινα