ΑρχικήΘεσσαλονίκηΑνδρολόγοςΚουθούρης Ακύλας Γεώργιος
Χειρουργός Ουρολόγος - Ανδρολόγος

Κουθούρης Ακύλας Γεώργιος

28ης Οκτωβρίου 10, Ευκαρπία
kouthakylas@yahoo.gr
fb.com/akylas.kouthouris
Βιογραφικο
Υπηρεσιες
Σεμιναρια

Πεποίθηση του Ιατρού είναι ό,τι η υψηλή Ιατρική Τεχνολογία πρέπει να εφαρμόζεται στην Ουρολογία και να αντικαθιστά τυχόν παρωχημένες επεμβάσεις του παρελθόντος, με στόχο, τόσο την μικρότερη δυνατή παραμονή του ασθενή στο Νοσοκομείο, όσο και την άμεση αποκατάσταση του ασθενή, με το λιγότερο δυνατό πόνο και τη γρηγορότερη επάνοδο του ασθενή στις καθημερινές, αλλα και στις επαγγελματικές του δραστηριότητες. Σκοπός του Ιατρού είναι να εφαρμόσει τη μοντέρνα ενδοσκοπική επεμβατική Ουρολογία για τον κόσμο του Νομού Ημαθίας αλλά και να συμβάλλει στην επίλυση του πολύ σοβαρού και επίκαιρου προβλήματος της υπογονιμότητας, σε συνεργασία με την Πανεπιστημιακή Κλινική Υπογονιμότητας του Γ.Ν.Παπαγεωργίου, με προσέγγιση του υπογόνιμου ζευγαριού σαν ολότητα. Ο Ιατρός θα ενημερώνει τον άμεσα ενδιαφερόμενο ασθενή μέσα απο την ηλεκτρονική εφημερίδα, με σύγχρονα
άρθρα ή μικρά δοκίμια, ούτως ώστε να δίνει απαντήσεις σε καίρια ουρολογικά ζητήματα.
Ο Ακύλας - Γεώργιος Κουθούρης απεφοίτησε το 1996 από το αγγλόφωνο τμήμα του Πανεπιστημίου Semmelweiss της Βουδαπέστης. Απέκτησε την ειδικότητα της Ουρολογίας τον Ιανουάριο του 2006, αφού εκπαιδεύθηκε στη Γενική Χειρουργική, στο ΓΝ Νάουσας, και στην Ουρολογία, στο ΓΝ Δράμας και το Νοσοκομείο "Παναγία" Β΄ ΙΚΑ Θεσσαλονίκης. Από τον Απρίλιο του 2003 έως τον Αύγουστο του 2004 εκπαιδεύθηκε στην Ουρολογία, στο Alexandra Hospital, Worcester Αcute Hospitals NHS Trust, στο Rosshall Ηospital, Glasgow, και στο Walsgrave Hospital Coventry NHS Trust του Ηνωμένου Βασιλείου. Απο τον Ιούλιο του 2006, εξασκεί την Ουρολογία, σε ιδιωτική βάση, στη Θεσσαλονίκη και την Αλεξάνδρεια Ημαθίας.
Είναι κάτοχος αναγνώρισης ειδικής εκπαίδευσης ανάλυσης σπέρματος απο την ESHRE. Η χειρουργική του εμπειρία περιλαμβάνει διουρηθρικές επεμβάσεις (TURP, TURBT) προστατεκτομές, εκτομές θηλωμάτων κύστεως (συμβατικές ή με laser Green Light, oυρητηροσκοπική λιθοθρυψία, τοποθέτηση ουρητηρικού καθετήρα “pigtail”, διαδερμική λιθοθρυψία (PCNL), ριζική προστατεκτομή σε καρκίνο προστάτη (ανοικτή μέθοδος με περινεϊκή προσπέλαση ή λαπαροσκοπική μέθοδος, νεφρεκτομή (ανοικτή ή λαπαροσκοπική μέθοδος), αποκατάσταση υδροκήλης, οσχεοβουβωνοκήλης (με τοποθέτηση πλέγματος), κιρσοκήλης (ανοικτή ή λαπαροσκοπική μέθοδος), τοποθέτηση ταινίας TVT σε γυναικεία ακράτεια και πλέγματος Perigee σε κυστεοκήλη, και πλαστική αποκατάσταση πέους (Nesbitt - Nesbitt plication) σε νόσο Peyronie.

- Πλήρης ουρολογική εξέταση
- Ουρολογικός υπερήχος: έγχρωμο υπέρηχο και τρίπλεξ
- Διορθικό υπερηχογράφημα προστάτη
- Διουρηθρική προστατεκτομή.
- Διουρηθρική εκτομή θηλωμάτων κύστεως.
- Βιοψία προστάτη
- Περιτομή
- Κιρσοκήλη, Yδροκήλη
- Συστροφή του όρχεος
- Διαδερμική νεφρολιθοτριψία
- Ανοικτή & Ενδοσκοπική προστατεκτομή
- Νεφρεκτομή
- Ουρητηροσκόπηση
- Εύκαμπτη Κυστεοσκόπηση
- Ουροδυναμική Μελέτη, Ουροροομετρία
- Λιθίαση Ουροποιητικού
- Ακράτεια Ούρων
- Υπογονιμότητα
- Προβλήματα Στύσης
- Πρόωρη εκσπερμάτιση
- Στυτική Δυσλειτουργία
- Φίμωση & Κρυψορχία
- Παθήσεις των νεφρών & όρχεων
- Λαπαροσκοπική Χειρουργική
- Ογκολογικές Επεμβάσεις
- Παιδοουρολογία

Διεύθυνση:
28ης Οκτωβρίου 10, Ευκαρπία