ΑρχικήΘεσσαλονίκηΑιματολόγοςΣκαρμούτσου Τσιμηρίκα Κωνσταντία
Αιματολόγος

Σκαρμούτσου Τσιμηρίκα Κωνσταντία

Α. Παπανδρέου 136, Συκιές
tsimicon@yahoo.com
www.aimatherapy.gr
Βιογραφικο
Υπηρεσιες
Σεμιναρια

Η Σκαρμούτσου Τσιμηρίκα Κωνσταντία είναι αιματολόγος με ιδιωτικό ιατρείο στη Θεσσαλονίκη, περιοχή Νέαπολη – Συκιές.
Το 1995 απέκτησε το πτυχίο της ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ., ενώ το 2000 ειδικεύτηκε στο γενικό μέρος της Παθολογίας στο Α.Ν.Θ. ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ. Το 2005 απέκτησε τον τίτλο Ειδικότητας της Αιματολογίας στην Αιματολογική Κλινική του Α.Ν.Θ. ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ. Η Ιατρός διαθέτει πρόσφατη εμπειρία σε όλο το πεδίο της Κλινικής Αιματολογίας μετά την εργασία της στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Βόρειας Ελλάδας (Γ.Ν.Θ. ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ), τα τελευταία χρόνια ως Επιμελήτρια.


Προϋπηρεσία


Επικουρικός Ιατρός

Η κα Σκαρμούτσου Τσιμηρίκα Κωνσταντία εργάσθηκε για δυόμιση έτη (2005 - 2008) ως Επικουρικός Ιατρός στο Γ.Ν.Θ. Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, στο Αιματολογικό εργαστήριο του Α.Ν.Θ.ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ και στο Αιματολογικό Τμήμα της Β’ΠΠ του ΓΝΘ.ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ. Στο διάστημα αυτό επικεντρώθηκε στην αξιολόγηση - ανάλυση περιφερικών και μυελικών επιχρισμάτων, στην πραγματοποίηση εξετάσεων πήξης και ανοσοφαινοτυπικού ελέγχου για τη διάγνωση και παρακολούθηση αιματολογικών κακοηθειών.

Συγχρόνως, στο ΓΝΘ.ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ συμμετείχε στην παρακολούθηση και θεραπευτική αντιμετώπιση περισσοτέρων από 200 αιμορροφιλικών ασθενών. Ανέλαβε την παρακολούθηση και θεραπεία των νοσηλευομένων ασθενών του τμήματος με αιματολογικές κακοήθειες (οξείες λευχαιμίες, λεμφώματα, πολλαπλούν μυέλωμα .κ.α.) ,τη διενέργεια μυελικών παρακεντήσεων και οστεομυελικών βιοψιών και τη μελέτη και αξιολόγηση των επιχρισμάτων του περιφερικού αίματος και του μυελού στο εργαστήριο του τμήματος.

Ιδιωτικό Ιατρείο και Επιστημονικός Συνεργάτης

Η Ιατρός για έξι χρόνια άσκησε ιδιωτικό επάγγελμα σε ιατρείο και στα εξωτερικά ιατρεία της Express Service, ενώ παράλληλα υπήρξε άμισθη επιστημονική συνεργάτης του Αιματολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου.
Στο διάστημα αυτό εργάσθηκε σε ευρύτατο φάσμα αιματολογικών παθήσεων όπως διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση όλων των αιματολογικών κακοηθειών (οξείες και χρόνιες λευχαιμίες, πολλαπλούν μυέλωμα, μυελοϋπερπλαστικά και λεμφοϋπερπλαστικά νοσήματα), διερεύνηση θρομβώσεων, θρομβοφιλίας, αιμορραγικών διαταραχών, λεμφαδενοπάθειας, σπληνομεγαλίας, αναιμίας, και πολλών άλλων διαταραχών του αίματος.

Επιμελήτρια

Το Νοέμβριο του 2014 έως τον Ιανουάριο 2018, η Ιατρός αποδέχθηκε διορισμό ως επιμελήτρια στο Γ.Π.Ν.Θ. ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ, όπου εργάσθηκε συγχρόνως στα Αιματολογικά τμήματα των κλινικών Β’ΠΠ και Δ’Π (εξωτερικά ιατρεία, εργαστήρια, νοσηλευόμενους ασθενείς των τμημάτων αυτών), 3 μήνες στο τμήμα της Μεσογειακής Αναιμίας και επιτέλεσε εφημερίες στην Αιμοδοσία.

Εκπαίδευση

Η Ιατρός έχει εκπαιδευτεί το 2013 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάδουα (Ιταλία) στην αντιμετώπιση επείγουσας αιμορραγίας (μετατραυματικής, διεγχειρητικής) με τη χρήση θρομβοελαστογραφίας και συσσωρομέτρησης αιμοπεταλίων (ROTEM, ROTEG και MULTIPLATE (POINT OF CARE IN HEMOSTASIS).

Επιστημονικό Έργο

Η κα Σκαρμούτσου Τσιμηρίκα Κωνσταντία στα πλαίσια της συνεχούς επιμόρφωσης, έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης στον κλάδο της Αιματολογίας, έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό διεθνών και τοπικών συνεδρίων και ενημερωτικών προγραμμάτων. Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε τοπικές και πανελλήνιες αιματολογικές διοργανώσεις. Επιπλέον, συμμετείχε σε ανακοινώσεις διεθνών και πανελλήνιων αιματολογικών συνεδρίων και σε δημοσιεύσεις ελληνικών και ξένων επιστημονικών περιοδικών.

Η Ιατρός διαθέτει πρόσφατη εμπειρία σε όλο το πεδίο της Κλινικής Αιματολογίας μετά την εργασία της στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Βόρειας Ελλάδας (Γ.Ν.Θ. ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ), τα τελευταία χρόνια ως Επιμελήτρια. Αυτή τη στιγμή διαθέτει ιδιωτικό ιατρείο πιστοποιημένο με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση στη δυτική Θεσσαλονίκη, περιοχή Νεάπολη - Συκεών.

Στο πεδίο της εργασίας της συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι παρακάτω πράξεις και ιατρικά πεδία:

01. Θρόμβωση και Αιμορραγία
Ειδίκευση στη διερεύνηση και θεραπεία:
θρομβώσεων (φλεβοθρόμβωση, πνευμονική εμβολή, αρτηριακή θρόμβωση) ανεξήγητων αιμορραγικών εκδηλώσεων (ήπιες ή σοβαρές αιμορραγίες, απρόκλητες εκχυμώσεις δηλαδή μελανιές, ρινορραγίες, γυναικολογικά ανεξήγητη υπερμηνόρροια και μηνορραγία, επίσταξη, ανεξήγητη αιμορραγία κατά τη διάρκεια μικρής ή μεγάλης χειρουργικής επέμβασης, κ.α.)

02. Γενικές Αιματολογικές Διαταραχές
Διερεύνηση κάθε είδους αιματολογικής διαταραχής όπως αναιμία, ερυθροκυττάρωση, λευκοπενία, λευκοκυττάρωση, θρομβοπενία, θρομβοκυττάρωση, θρόμβωση, θρομβοφιλία, αιμορραγικές διαταραχές, σπληνομεγαλία, λεμφαδενοπάθεια.

03. Συμβουλευτική στην κύηση-λοχεία
Παρακολούθηση σε θρομβοφιλία και κύηση, έλεγχος για καθ'έξιν αποβολές,άλλες αιματολογικές διαταραχές στην κύηση (θρομβοπενία, ITP, αναιμία, μυελοϋπερπλαστικά, κ.α.), διαταραχές συμβατότητας μητέρας- εμβρύου (ασυμβατότητα RHESUS, άλλων ερυθροκυτταρικών αντιγόνων κ.α.), αιμορραγικές διαταραχές.

04. Αιματολογικές Κακοήθειες
Διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση αιματολογικών κακοηθειών και ειδικότερα B και T-λέμφωμα, ιστιοκυττάρωση, μαστοκυττάρωση, Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία (CLL), πολλαπλούν μυέλωμα, μυελοδυσπλαστικό σύνδρομο (MDS, CMML), χρόνια μυελογενής λευχαιμία (CML), μυελοϋπερπλαστικό νόσημα (αληθής πολυκυτταραιμία, ιδιοπαθής θρομβοκυττάρωση, μυελοϊνωση).

05. Αιματολογικά προβλήματα σε άλλα νοσήματα
Συμβουλευτική σε αιματολογικά προβλήματα που προκύπτουν από άλλα νοσήματα π.χ. σε ηπατοπάθειες, νεφρική ανεπάρκεια, νευρολογικές διαταραχές (ΑΕΕ, εγκεφαλικές θρομβώσεις), σε επείγουσες καταστάσεις σε χειρουργικές περιπτώσεις (αιμορραγία), ασυμβατότητα αίματος μητέρας-νεογνού, μεταγγίσεις).

06. Μυελογράμματα - Οστεομυελικές Βιοψίες
Διενέργεια μυελικών παρακεντήσεων (μυελογραμμάτων) και οστεομυελικών βιοψιών ανώδυνα, ανάλυση και αξιολόγηση των μυελικών επιχρισμάτων στο μικροσκόπιο.

07. Αιμοσφαιρινοπάθεια
Διάγνωση και συμβουλευτική αιμοσφαιρινοπαθειών (ετερόζυγος θαλασσαιμία, δρεπανοκυτταρική αναιμία) και άλλων κληρονομικών παθήσεων ερυθροκυττάρων (π.χ. σφαιροκυττάρωση κ.α.)

Διεύθυνση:
Α. Παπανδρέου 136, Συκιές