Η Καφούσια Θεοφανώ αποφοίτησε από το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας στο Ανώτατο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης το 2013, ενώ παράλληλα εργαζόταν σε επιχείρηση τροφίμων. Επιπλέον, εργάστηκε πάνω στην έρευνα του ρόλου της μεθειονίνης στο βάρος και στην παχυσαρκία μέσω της κρεοφαγίας (2013), στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο τμήμα υγειονομικού (2014) και έπειτα ως ελεύθερος επαγγελματίας στον κλάδο της Διαιτολογίας-Διατροφολογίας στην Πάτρα.
Έχει εξειδικευτεί στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία, με Master Practitioner in eating disorders and obecity, που πραγματοποιεί το ΚΕΑΔΔ σε συνεργασία με το National Center of Eating Disorders της Μ. Βρετανίας.